Κέρκεζ για μεταγραφές, προετοιμασία και τους στόχους

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Αναλυτικά:

Για τα μαθήματα Ελληνικών: «Ήταν ένα πρόβλημα μετά τους αγώνες και ένεκα των συναισθημάτων δυσκολευόμουν γι’ αυτό μιλούσα αγγλικά στις διασκέψεις τύπου, αλλά τώρα θα μιλήσουμε Ελληνικά».

Για το συμβόλαιο του: «Στη ζωή δεν είσαι σίγουρος και δεν ξέρεις τι συμβαίνει την επόμενη μέρα. Είχαμε μιλήσει με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε».

Για το γεγονός πως έμεινε ήδη 2 χρόνια και θα κάνει άλλα 2: «Δεν είναι εύκολο να μείνεις δυο χρόνια σε μεγάλη ομάδα. Εγώ βλέπω τη δουλειά μου και προσπαθώ να την κάνω καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει εμπιστοσύνη σε εμένα και εγώ σε εκείνον και δουλεύουμε για το καλύτερο. Βέβαια στο ποδόσφαιρο μετρά πάντα το αποτέλεσμα».

Για την καλύτερη του στιγμή: «Εγώ είμαι τώρα καλύτερος σε σχέση με πριν δυο χρόνια. Πήραμε το κύπελλο και κάναμε καλά πράγματα. Όχι εγώ, αλλά και το επιτελείο μου, οι παίκτες, ο πρόεδρος και όλοι εδώ. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει χθες. Υπάρχει σήμερα και αύριο».

Για τους στόχους της ΑΕΛ: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Η ΑΕΛ τα τελευταία δέκα χρόνια είναι εκεί. Δεν είμαστε φαβορί αλλά προσπαθούμε να έχουμε καλή ομάδα και να είμαστε πρωταγωνιστές. Το ποδόσφαιρο είναι όπως το puzzle. Και το τελευταίο κομμάτι είναι ο κόσμος. Ξέρω δεν θα είναι όπως πριν αλλά μόνο με τον κόσμο ενωμένοι μπορούμε».

Για το αν η ομάδα μπορεί να τα βάλει με όλους: «Οι περισσότεροι παίκτες θα παραμείνουν στο ρόστερ. Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα και θέλουμε να παίζουμε στα ίσα την κάθε ομάδα».

Για το οικονομικό και το γεγονός πως οι άλλες ομάδες μειώνουν τον προϋπολογισμό τους: «Είναι αλήθεια πως το πλάνο του προέδρου εδώ και κάποια χρόνια ήταν ισορροπημένο και τώρα που άλλοι μειώνουν το μπάτζετ ενώ εμείς δεν έχουμε πρόβλημα μιας και ήταν σωστός ο πρόεδρος και αυτό είναι καλό».

Τι παίκτες θέλει η ομάδα: «Θέλουμε ένα αριστερό κεντρικό αμυντικό, ένα δεκάρι και ένα επιθετικό».

Για το οικονομικό των ποδοσφαιριστών:«Γενικότερα όποιος δεν καταλαβαίνει ότι έχουν μειωθεί τα λεφτά θα έχει πρόβλημα στο να βρει ομάδα. Βλέπεις τώρα πως και από Αργεντινή όλοι θέλουν να φύγουν και να έρθουν Ευρώπη ένεκα του ιού. Επηρεάζει οικονομικά και τους παίκτες».

Για τους Μεντόγεβιτς, Τεϊσέιρα και Γκαζαριάν: «Είμαστε κοντά και στα τρία θέματα. Νομίζω μέχρι Παρασκευή θα κλείσουν, ενώ και τον Μαϊντεβατς τον θεωρώ δικό μας παίκτη».

Για τον Μαΐντεβατς: «Δεν είσαι σίγουρος όταν ένας παίκτης έρχεται πως θα πάει. Πάντα υπάρχει το ρίσκο. Προσπαθούμε να ρωτούμε πολλούς και να βλέπουμε αρκετά παιχνίδια. Γενικά τα τελευταία δυο χρόνια νομίζω οι περισσότεροι παίκτες που φέραμε έκαναν δουλειά».

Για το αν θα φέρει νεαρούς ή έμπειρους:«Το θέμα είναι το μπάτζετ μας. Είτε νεαρός, είτε έμπειρος».

Για τον Γκαζαριάν και αυτά που αναμένουν απ’ τον ποδοσφαιριστή: «Εγώ πιστεύω στον ποδοσφαιριστή. Ξέρει και ο ίδιος ότι η χρονιά του δεν ήταν καλή αλλά πιστεύω πως του χρόνου θα μας βοηθήσει και θα είναι όπως πρέπει».

Για τον Νταβόρ και τον Γερολέμου: «Ο Νταβόρ έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια και για να φύγει θα πρέπει να έρθει πρόταση. Για τον Γερολέμου περιμένουμε. Η ομάδα του έδωσε καλύτερο συμβόλαιο για να υπογράψει για κάποια χρόνια και πλέον αυτός θα αποφασίσει. Η πρόταση είναι πολύ καλή και για τρία χρόνια αλλά τώρα είναι στον Γερολέμου».

Για τον Παπαφώτη: «Περιμένω να γίνει πολύ καλός παίκτης. Τον ήξερα απ’ την ακαδημία του ΑΠΟΕΛ. Κάθε χρόνια γίνεται καλύτερος. Θα του δώσουμε την ευκαιρία και περιμένω καλά πράγματα. Θέλουμε τον Παπαφώτη να παίζει καλά και να πηγαίνει στην Εθνική. Έχει μέλλον».

Για τον Αγγελή: «Τον Γενάρη είμασταν κοντά και θέλαμε ένα ποδοσφαιριστή να μας βοηθήσει. Τώρα έχει αλλάξει το θέμα. Βλέπουμε κάτι καλύτερο και με αριστερό πόδι για κεντρικό αμυντικό».

Για τον Ράσο: «Έχει συμβόλαιο ο Ράσο».

Για τον Γκοντάλ: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά είναι άτυχος. Μιλά με την ομάδα για τη μείωση 20% με τη διοίκηση και πρέπει να το δεχθεί αυτό. Δεν ξέρω τι θα συμβεί».

Για την μεταγραφική περίοδο και το γεγονός πως στο εξωτερικό θα είναι μέχρι και Σεπτέμβρη: «Εμείς ξεκινούμε το πρωτάθλημα 22 Αυγούστου και είναι καλύτερα να φέρουμε πιο νωρίς ποδοσφαιριστής. Μπορεί να πρέπει να το κάνουμε και Σεπτέμβρη».

Για τον Φακούντο: «Εξαρτάται. Μπορεί να έρθει εδώ και να παίζει κάθε παιχνίδι. Είναι καλός και ηγέτης. Αν έρθει η δουλεία μου είναι να παίζει. Ο Ντα Σίλβα έπαιζε κανονικά».

Για το πρωτάθλημα: «Δεν θα έχει φαβορί με τη νέα χρονιά. Θα έχει περισσότερες ομάδες που θα παλεύουν για την Ευρώπη».

Για τον Αλωνεύτη: «Δεν μας απασχολεί».

Για τον Λεάντρο: «Έχει συμβόλαιο αλλά πρέπει να μιλήσει με τη διοίκηση για τη μείωση».

Για την ακαδημία της ΑΕΛ: «Θα πάρουμε κάποια παιδιά στην προετοιμασία και θα τους βλέπουμε».

Για την αποχή: «Είναι δύσκολο κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι ποδοσφαιριστές όταν επιστρέψουν. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τους παίκτες ξεχωριστά. Κάποιοι ίσως χρειαστούν 2-3 μήνες, άλλοι πιο λίγο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy