Αυτά είναι τα πέντε σχέδια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Σήμερα το Υπουργικό ενέκρινε πέντε σχέδια στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας πως με αυτά τα σχέδια συνεχίζεται το δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους όπως είχαμε υποσχεθεί.

Πρώτο σχέδιο – Το ειδικό σχέδιο για τις τουριστικές μονάδες και τα ξενοδοχειακά καταλύματα.  Oποιαδήποτε ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικό κατάλυμα που ασκεί οικονομική δραστηριότητα δύναται να ενταχθεί στο Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων. Θα αφορά από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.  Συγκεκριμένα, για τον πρώτο μήνα των σχεδίων θα υπάρχει μια επιδότηση του 90% των εροδοτουμένων σε μια επιχείρηση με προϋπόθεση να υπάρχει πέραν του 40% μείωση του κύκλου εργασιών. Και για τον Ιούλιο θα συνεχίσει να υπάρχει η επιδότηση, αν υπάρχει η ίδια μείωση του κύκλου εργασιών. Από 1η Αυγούστου αν η μείωση είναι πέραν του 35% θα υπάρχει επιδότηση του 50% των εργαζομένων. Για τα ξενοδοχεία που δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν η κάλυψη των εργαζομένων θα είναι στο 80%.

Με τη Υπουργό Εργασίας να κάνει έκκληση, όπως οι επιχειρήσεις να προσλάβουν τους ανέργους που έχουν εξαντλήσει το απεργιακό τους επίδομα.

Σχέδιο 2

Το δεύτερο σχέδιο, αφορά οκονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουρισμό ή επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον τουρισμό θα μπορούν να ενταχθούν σε εν λόγο σχέδιο, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου.

Τον Αύγουστο αν υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών θα υπάρξει επιδότηση του 40% των εργαζομένων, σημείωσε η Υπουργός, τονίζοντας δε, πως, αν  κάποιες επιχειρήσεις δεν επανέλθουν η επιδότηση θα φτάνει μέχρι το 80%.Το ειδικό ανεργιακό επίδομα ανέρχεται στο 60% του μισθού, σημείωσε.

«Προϋπόθεση είναι να μην έχει απολυθεί κανένας υπάλληλος από την 1η Μαρτίου και να μην απολυθεί κανένας μέχρι την 31 Οκτωβρίου».

Σχέδιο 3

Το τρίτο σχέδιο, αφορα, οικονομικές δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στα προηγούμενα αλλά έχουν μείωση πέραν του 40% για Ιούνιο και Ιούλιο. Υπάρχει κατάλογος που δε μπορεί να ενταχθεί. Αφορά το λιανικό εμπόριο, υπεραγορές, φαρμακεία, παραγωγή φαρμακευτικών προιόντων, στοιχήματα, κομμωτήρια, κουρεία, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας.

Σχέδιο 4 

Το τέταρτο σχέδιο αφορά επιχειρήσεις που λόγω των απαγορεύσεων των διαταγμάτων δε μπορούν να λειτουργήσουν.Γάμοι, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά μαγαζιά. Μέχρι 9 εργαζόμενους θα είναι στο 100%Πέραν των 9 εργαζομένων θα είναι στο 90%, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας.

Σχέδιο 5 

Το σχέδιο αφορά τους ανέργους και όσους μετά τον Μάρτιο θα μπορούσαν να επιστρέψουν την εργασία τους θα  τους καταβάλλεται το επίδομα 360 ευρώ, ενώ όσοι έχουν εξαντλήση το επίδομα των 6 μηνών συνεχίζει η στήριξη. Όσον αφορά τους  ξενοδοχυπάλληλους θα θεωρείται όλη αυτή η περίοδος ως συνεχής απασχόληση, σημείωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy