Απόλλωνας: Μίλησε για τις ακαδημίες ο Κουλουντής

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας των ” γαλάζιων”, Βαλεντίνος Κουλουντής.

Αναλυτικά:

Άδοξα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2019-2020, ωστόσο η προετοιμασία ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2020-2021 για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Τα κλιμάκια της ακαδημίας του Απόλλωνα Λεμεσού έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις τους ανά γκρουπ όπως προστάζουν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΑ προσπαθώντας να επαναφέρουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στην καθημερινή τους ρουτίνα αλλά και να για να διαμορφώσουν τα ρόστερ τους ενόψει της συνέχειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ακαδημίες παρουσίασε στο www.apollon.com.cy ο Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του Απόλλωνα κ. Βαλεντίνος Κουλουντής, ο οποίος παράλληλα κατέχει τη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης προγραμμάτων του Grassroot.

 

Ο κ. Κουλουντής είναι ο κινητήριος μοχλός στην ακαδημία του Απόλλωνα και το 2019 εκπόνησε ειδικό πλάνο με την ονομασία «Next Generation» το οποίο υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

«Η ακαδημία του Απόλλωνα προχώρησε σε πολλές και ριζικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη γενικότερη αναδιάρθρωση αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της, να την κατατάσσουν αυτή τη στιγμή ως μία εκ των κορυφαίων ακαδημιών στην Κύπρο»  ανέφερε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας μας.

 

«Θα πρέπει να υπερτονίσουμε ότι ο Απόλλωνας διαθέτει άψογες γηπεδικές εγκαταστάσεις κάτι το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επίσης από τη νέα αγωνιστική περίοδο η ακαδημία μας θα αγωνίζεται με νέο και σύγχρονο αθλητικό υλικό το οποίο θα πληροί και θα καλύπτει τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία ανάπτυξης ενός νεαρού ποδοσφαιριστή».

 

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή στους γονείς οι οποίοι εμπιστεύονται και πάλι τα παιδιά τους στην περίφημη και ιστορική ακαδημία του Απόλλωνα Λεμεσού.

 

Το έργο και η μεθοδική δουλειά των ιθύνοντων της ακαδημίας κατάφεραν να πείσουν τους γονείς στο να επαναφέρουν τα παιδιά τους στα κλιμάκια της κυανόλευκης ακαδημίας.

 

«Η ακαδημία μας προσέλκυσε δεκάδες νέα παιδιά και έχει ήδη πραγματοποιήσει ρεκόρ συμμετοχής παιδιών στις τάξεις της» τόνισε με περηφάνια ο κ. Κουλουντής.

 

Ο πρώτιστος στόχος είναι να καταστεί και πάλι ο Απόλλωνας η κορυφαία ακαδημία στην Κύπρο και φυσικά να αναδείξει ταλαντούχους και ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές.

 

Οι προπονητές των ακαδημιών υιοθέτησαν ευλαβικά το ειδικό πλάνο «Next Generation» το οποίο εκπονήθηκε από τον κ. Κουλουντή και τέθηκε σε εφαρμογή από το 2019.

 

«Το πλάνο είχε ως πρώτο πυλώνα την τοποθέτηση εξειδικευμένου προπονητή ο οποίος θα είναι ο υπεύθυνος ανάπτυξης προγραμμάτων του Grassroot.

 

Δεύτερος στόχος ήταν η δημιουργία του “First Skills Program” για μικρά παιδάκια κάτω των έξι ετών.

 

Στη συνέχεια στοχεύαμε να δημιουργήσουμε εξειδικευμένη προπόνηση τεχνικής και ενδυνάμωσης υπό την ονομασία Elite Football Technique Training στην οποία συμμετέχουν παιδιά τα οποία παρουσιάζουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Σκοπός είναι να περιοριστεί το χάσμα ανάμεσα στην ομάδα Κ19 και αυτής των Ανδρών.

 

Παράλληλα, οι προσπάθειες μας εντείνονται στην προσέλκυση ταλαντούχων παιδιών και την ενσωμάτωση τους στο πιο πάνω πρόγραμμα».

 

Πέρα από την προπόνηση, η ακαδημία του Απόλλωνα βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, όπως αυτός του σκάουτινγκ με τον Άγγελο Γεωργίου να προτείνει ποιοτικούς και υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στην ακαδημία από τις μικρές ηλικίες. Ήδη έγιναν κάποιες προσθήκες στις ομάδες μας με στόχο την βελτίωση, την ενδυνάμωση και την αξιοποίηση τους.

 

«Η ακαδημία μας στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, με αποκλειστικό στόχο την βελτίωση της ατομικής τεχνοτακτικής ικανότητας του ποδοσφαιριστή» σημείωσε ο κ. Κουλουντής ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε «αυτό εφαρμόζεται με βίντεο ανάλυση με την οποία το ίδιο το παιδί να παρακολουθεί μέσα από οπτικοαστικό υλικό τα λάθη του, έτσι ώστε με την ατομική δουλεία να τα βελτιώσει».

 

Τέλος, το επόμενο βήμα στο πλάνο της ακαδημίας ήταν η δημιουργία σχολής τερματοφυλάκων με την οποία αποσκοπούσε στην ατομική προπόνηση των νεαρών τερματοφυλάκων της ακαδημίας από καταρτισμένους και προσοντούχους προπονητές.

 

Αυτό το βήμα υλοποιήθηκε και εφαρμόζεται από τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

 

Η ακαδημία του Απόλλωνα Λεμεσού αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς και είναι προετοιμασμένη για να παραμείνει στην κορυφή.

 

Οι δωρεάν εγγραφές στις ακαδημίες του Απόλλωνα Λεμεσού ξεκίνησαν και θα συνεχίζονται ολόχρονα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προπονήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Πάμπο Πίττα στο τηλέφωνο 99-627700 και τον κ. Βαλεντίνο Κουλουντή στο 99-482698.

 

Οι προπονητές και το προσωπικό των αγωνιστικών ομάδων της ακαδημίας μας:

 

Διευθυντής Ακαδημίας:Πάμπος Πίττας

Τεχνικός Διευθυντής:Βαλεντίνος Κουλουντής

Προπονητής Κ19:Κωνσταντίνος Μακρίδης

Προπονητής Κ17: Χρύσης Χρυσοστόμου

Προπονητής Κ16: Σωτήρης Σταυρινίδης

Προπονητής Κ15: Αντρέ Σκέμπρι

Προπονητής Κ14:Αλέξης Χριστοδούλου

 

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy