Ανακοινώνεται αύριο το νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τα νέα σχέδια στήριξης της απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας. Το νέο πακέτο πρέπει να «κλειδώσει» προκειμένου να τεθεί αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης προβλέπει δύο πυλώνες στήριξης. Ο ένας θα αφορά τον ξενοδοχειακό τομέα κι αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τα ισχύοντα πλαίσια. Ο δεύτερος θα συμπεριλάβει την ενίσχυση επιχειρήσεων των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, με την ανακοίνωση δύο νέων περιστατικών της νόσου Covid-19 τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 985. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεγαλύτερο ποσοστό του 50% των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από την 1η Ιουνίου, αφορά άτομα που επαναπατρίσθηκαν, με την επιστημονική ομάδα να μην εκφράζει ανησυχίες, καθώς πρόκειται για αναμενόμενα μεμονωμένα περιστατικά που εντοπίζονται και περιορίζονται.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy