Ο Αφροαμερικανός που έσωσε ακροδεξιό σε διαδήλωση και χαρακτηρίστηκε εθνικός ήρωας(video)

Η εικόνα που βλέπετε είναι από το Λονδίνο και μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε viral. Κι αυτό γιατί απεικονίζει έναν μαύρο διαδηλωτή να κουβαλά στις πλάτες του τραυματία ακροδεξιό προκειμένου να τον προστατέψει από την οργή του πλήθους.

Ο Πάτρικ Χάτσινσον χαρακτηρίστηκε «εθνικός ήρωας» κι αυτό γιατί με την πράξη του απέδειξε πως η ανθρωπιά είναι το μόνο πράγμα που έχει αξία στο τέλος της μέρας. Αυτό που μας κρατά ζωντανούς και που μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την ζωή μας.

Ο ίδιος με την πράξη του απέδειξε επίσης πως μέσα σε όλο αυτό το ακατάπαυστο πυρ θα διασωθεί ο χτύπος της καρδιάς που αισθάνεται, νιώθει και διψά για ζωή πριν είναι πλέον πολύ αργά.

Οι ταραχές που ξέσπασαν το Σάββατο στο Λονδίνο σημειώθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter, στην αστυνομία και στους ακροδεξιούς που επίσης πραγματοποιούσαν διαδήλωση.

Ο διαδηλωτής, που φέρεται να ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα, βρέθηκε ανάμεσα σε μέλη του κινήματος BLM, που τον χτύπησαν και τον έριξαν στο έδαφος. O Χάτσινσον, μαζί με τους φίλους του μόλις είδαν το συμβάν, έσπευσαν να παρέχουν βοήθεια στον λευκό άνδρα.

«Στόχος μου ήταν να αποφύγω μια καταστροφή, που ξαφνικά θα άλλαζε το μήνυμα από το “οι ζωές των μαύρων μετράνε” σε “νέοι σκοτώνουν διαδηλωτές”. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε», είπε ο Αφροαμερικανός άνδρας σε δηλώσεις του στο CNN.

«Θέλω ισότητα, ισότητα για όλους εμάς. Είμαι πατέρας, παππούς και θα ήθελα να δω τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τα ανίψια μου, να έχουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που έχω ζήσει εγώ» τονίζει, ενώ σε συνέντευξή του στο Channel 4 συγκρίνει την παρέμβασή του με την αδράνεια των 3 αστυνομικών, την στιγμή που ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονούνταν παρακαλώντας για τη ζωή του.

Claudia Webbe MP

@ClaudiaWebbe

A national hero – this is what humanity looks like:

“If the other three police officers who were standing around when George Floyd was murdered had thought about intervening like what we did, George Floyd would be alive today.” Patrick Hutchinson 👏🏾👏🏾👏🏾 https://twitter.com/Channel4News/status/1272188213705297920 

Channel 4 News

@Channel4News

“If the other three police officers who were standing around when George Floyd was murdered had thought about intervening like what we did, George Floyd would be alive today.”

Patrick Hutchinson, who was pictured carrying a protestor to safety at violent demo says what happened.

Ενσωματωμένο βίντεο

«Εάν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που στέκονταν γύρω όταν δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, είχαν σκεφτεί να παρέμβουν και να σταματήσουν τον συνάδελφό τους να κάνει αυτό που έκανε, όπως κάναμε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός σήμερα», δηλώνει.

Ο Πιερ Νόα, που ανήκε στην ομάδα των ανθρώπων που έσωσαν τον λευκό άνδρα, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «αν κάποιος είχε χάσει την ζωή του τα πράγματα θα είχαν γίνει πολύ άσχημα. Αμέσως τότε θα γράφονταν: Οι μαύροι σκότωσαν κάποιον λευκό».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στο Λονδίνο πραγματοποίησαν συγκέντρωση εκατοντάδες ακροδεξιές οργανώσεις ενάντια στο κίνημα του Black Lives Matter και για να υπερασπιστούν αγάλματα και μνημεία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως στο Λονδίνο διακομίστηκαν στα νοσοκομεία 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο αστυνομικών.

Οι βίαιες διαμαρτυρίες στο Γουέστμινστερ αντιπαρατέθηκαν με τις ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Hyde Park και το Marble Arch από διαδηλωτές που τάχθηκαν ανοιχτά κατά του ρατσισμού.

Huffingtonpost.g

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy