Η μπασκετική Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον Γιάννη Πολίτη

Πλήθος ανθρώπων του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην κηδεία του Γιάννη Πολιτη και αποχαιρέτησε τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ στις δεκαετίες των 70’ και 80’.

Ο Γιάννης Πολίτης αγωνίστηκε στον Δικέφαλο για 13 χρόνια (1972-1985) ενώ ήταν από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στην κοινωνία του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Κηδεύτηκε σήμερα (15/6) παρουσία δεκάδων ανθρώπων του αθλήματος. «Ο προπονητής εκείνης της ομάδας, ο Φαίδων Ματθαίου είχε εδώ και αρκετά χρόνια πάρει θέση εκεί ψηλά. Πριν από ένα χρόνο τον ακολούθησε και ο Δημοσθένης Φυντανίδης, ο πρόεδρος της ομάδας του 1984. Και τώρα ο Γιάννης Πολίτης, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στον τελικό των «κουρεμένων κεφαλιών», που μας άφησε για να πάει να βρει τα άλλα μέλη εκείνης της ομάδας και μαζί, άλλες μεγάλες δόξες του μπασκετικού ΠΑΟΚ που έφυγαν επίσης πρόσφατα όπως ο Ορέστης Αγγελίδης. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη και το Ελληνικό μπάσκετ αποχαιρέτησαν σήμερα το Γιάννη Πολίτη», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και συμπλήρωσε:

«Με ένα θερμό χειροκρότημα, πολλές αναμνήσεις και έντονη συγκίνηση, την οποία προκάλεσε και ο επικήδειος λόγος του αδερφικού του φίλου και συνοδοιπόρου για 50 χρόνια, Γιώργου Καραμβέρη. «Με το Γιάννη γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά, περάσαμε μαζί, ως αθλητές αρχικά και ως οικογενειάρχες στη συνέχεια 50 και πλέον χρόνια και το μόνο πράγμα που μας χώρισε είναι ο θάνατος. Ήρθαμε μαζί στον ΠΑΟΚ, εγώ στα 22 μου και ο Γιάννης στα 20. Ήταν άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα, πάντα με πάθος και αγάπη για το μπάσκετ», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Καραμβέρης, που μετέφερε μάλιστα και δεκάδες μηνύματα από πρώην συμπαίκτες και αντιπάλου του εκλιπόντος από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία.

Ήταν όμως εκεί όλοι οι υπόλοιποι. Συμπαίκτες και αντίπαλοι, όλοι τους γνωστοί μέσα από το μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ, που εκπροσωπήθηκε από εν ενεργεία ή παλαίμαχους παίκτες, προπονητές και παράγοντες, όπως ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ Αριστοτέλης Καρακούσης και οι πρώην πρόεδροι Μπάνε Πρέλεβιτς, Μιλτιάδης Κανώτας, Βασίλης Οικονομίδης, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ήταν εκεί ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Μαργσρίτης με τον Απόλλωνα Τσόχλα, ο Νίκος Σταυρόπουλος με τον Τέλη Ζουρνατσίδη αλλά και οι: Σούλης Μαρκόπουλος, Πόλυς Κατσιώρας, Χρήστος Καραμπέρης, Άγγελος Μιχόπουλος, Γιάννης Κανακάκης, Γιώργοςς Τσομπανάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Γιαννούλης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Δημήτρης Καλπάκης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Τάκης Καρατζουλίδης, Κώστας Φλεβαράκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιάννης Καστανίδης, Θανάσης Κουφογιάννης, Γιώργος Δακουράς, Γιώργος Παρισσόπουλος, Μάκης Χασιώτης,

Και από την ευρύτερη οικογένεια του μπάσκετ οι: Χάρης Παπαγεωργίου (πρόεδρος ΚΑΕ Άρης), Σάββας Λόρτος (πρόεδρος ΕΚΑΣΘ), Πάρης Πετράς, Γιώργο Λυσσαρίδης, Θόδωρος Μπαχάρογλου, Παρασκευάς Μουρατίδης, Νίκος Δουβής, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Λάκης Τσάβας, Στέλιος Συμεωνίδης, Σάββας Καμπερίδης, Νίκος Χασόπουλος, Νίκος Καρεμεύς, Δημήτρης Νικολαίδης, Νίκος Μεντηλίδης, Γιώργος Τσίτσκαρης, Γιωργής Μπουσβάρος, Χριστόδουλος Οικονομίδης, Δημήτρης Γαλάνης, Μηνάς Τουκμενίδης, Γιάννης Τσουμής, Σωτήρης Κοκκινόπουλος και άλλοι…».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy