Νάπολι – Ίντερ 1-1: Στον τελικό με… θρυλικό Μέρτενς

Ο Οσπίνα από μοιραίος αποδείχθηκε… ωραίος, ο Μέρτενς έγραψε ιστορία και η Νάπολι με το 1-1 (1-0 το πρώτο ματς) στο Σαν Πάολο άφησε την Ιντερ εκτός και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia.

O Mέρτενς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι και μαζί με τον Οσπίνα έστειλαν την ομάδα τους στον τελικό του Coppa Italia, εκεί όπου περιμένει η Γιουβέντους. Ο Κολομβιανός γκολκίπερ διόρθωσε τη… γκάφα του με σπουδαίες επεμβάσεις και το 1-1 με την Ιντερ (1-0 στο Σαν Σίρο) έδωσε την ευκαιρία στους Ναπολιτάνους να διεκδικήσουν την κούπα! Οι Νερατζούρι ήταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαν ουσία…

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Αντόνιο Κόντε, μιας και στο 8ο λεπτό η Ιντερ από το… πουθενά άνοιξε το σκορ. Ο Ερικσεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντι Λορέντσο… μπέρδεψε τον Οσπίνα και ο γκολκίπερ της Νάπολι υπέπεσε σε γκάφα! Η Ιντερ πήρε το προβάδισμα από το… τρελό τέρμα του Δανού, ενώ αντέδρασε ιδανικά στην πίεση της Νάπολι. Οι Νερατζούρι κυκλοφορούσαν ιδανικά τη μπάλα και όποτε έβρισκαν χώρους απειλούσαν, ωστόσο στο 22′ ο Καντρέβα από θέση βολής αστόχησε. Η Νάπολι είχε την κατοχή, αλλά η Ιντερ ήταν αυτή που απειλούσε. Στο 22΄ ο Ερικσεν νικήθηκε από τον Οσπίνα, ενώ στο 28΄ ο Μπρόζοβιτς το σουτ του Μπρόζοβιτς κατέληξε άουτ. Στο 32′ οι Νερατζούρι πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Οσπίνα με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Η Ίντερ δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη και η Νάπολι στην πρώτη… ευκαιρία έφερε το ματς στα ίσα. Στο 41′ ο Οσπίνα έκανε το βολέ, ο Ινσίνιε έφυγε εντυπωσιακά, μοίρασε τη σωστή στιγμή στον Μέρτενς και ο Βέλγος έγραψε ιστορία. Ηταν το 122ο γκολ στην καριέρα του με τους Παρτενοπέι, αφήνοντας μια για πάντα τον Σλοβάκο άλλοτε συμπαίκτη του, Μάρεκ Χάμσικ στη 2η θέση.

O Οσπίνα «κλείδωσε» την πρόκριση της Νάπολι

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε, η Ίντερ είχε την κατοχή, όχι όμως και τον τρόπο να φανεί απειλητική. Η Νάπολι όποτε έβρισκε τρόπους έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Ινσίνιε δεν κατάφερε να σκοράρει. Η είσοδος των Αλέξις, Μπιράγκι και Μόουζες έκανε τους νερατζούρι πιο κινητικούς. Μάλιστα, στο 75′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Χιλιανός με διαγώνιο σουτ αστόχησε. Δυο λεπτά αργότερα ο Οσπίνα με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Ερικσεν.

Η Ιντερ συνέχισε την πίεση, αλλά ούτε ο Μπιράγκι στο 79′ βρήκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 82′ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση. Οι Νερατζούρι έκρυψαν τη μπάλα, ο Αλέξις με τακούνι βρήκε τον Ερικσεν, ο οποίος νικήθηκε από την Οσπίνα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μόουζες έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Νάπολι άντεξε την πίεση και πήρε σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Coppa Italia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy