“Αν δεν βρεθεί εμβόλιο, ανησυχώ για το τι θα κάνουμε με το νέο πρωτάθλημα”

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, παραχώρησε σήμερα(14/6) δηλώσεις στον Super Sport FM.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Η αρχική τοποθέτηση: «Η επανεκκίνηση του αθλητισμού είναι μια πολύ μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τον κόσμο. Είναι μεγάλη ψυχολογική βοήθεια για τον κόσμο να ξεκινήσουμε. Παρόλο που δεχτήκαμε πολλά παράπονα, εμείς απαντούσαμε με «υπομονή». Χαίρομαι που οι επιδημιολόγοι είπαν πολλές φορές ότι οι εισηγήσεις μας ήταν σωστές. Λέγαμε τις απόψεις μας, κάποιες γίνονταν αποδεκτές και κάποιες όχι. Σιγά σιγά επανέρχονται όλα, όχι όμως σε κανονικούς ρυθμούς. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Για τις μετατροπές που πρέπει να γίνουν σε γήπεδα που είναι ιδιοκτησία του ΚΟΑ: «Είμαστε έτοιμοι. Ότι μας αναλογεί να κάνουμε, θα το κάνουμε. Δεν έχουμε ακόμα οδηγίες για το νέο πρωτάθλημα. Δεν έχει ετοιμαστεί πρωτόκολλο για τη χρήση των αποδυτηρίων. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Τώρα επείγουν άλλα πράγματα. Αυτά που ανοίγουν τις επόμενες μέρες. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση με την πανδημία. Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος. Όλοι θα πρέπει να το ξέρουν αυτό. Φοβάμαι πάρα πολύ. Αν δεν βρεθεί το εμβόλιο, υπάρχει ο κίνδυνος».

Καλώς δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ή βιάστηκαν;
 «Η απόφαση ήταν αποκλειστική της ομοσπονδίας και των ομάδων. Η κυβέρνηση είπε ότι εσείς θα αποφασίσετε. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 1000 δυσκολίες, όμως. Ήταν δύσκολη απόφαση, αφού υπήρχαν παράμετροι που έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Αν δεν βρεθεί εμβόλιο, ανησυχώ για το τι θα κάνουμε με το νέο πρωτάθλημα. Μακάρι μέχρι τον Αύγουστο να βρεθεί το εμβόλιο. Εγώ πάντως, δεν αντέχω να βλέπω 90λεπτο από τα πρωταθλήματα που άρχισαν, χωρίς κόσμο. Είναι όπως το φαγητό χωρίς το αλάτι. Βάζουν κούκλες στις κερκίδες. Δεν είναι εύκολο αυτό».

Για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα που θα φτάνει στο 33% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου:
 «Δεν έχω ενημερωθεί επίσημα. Αυτές είναι οι σκέψεις που κάνει η ομοσπονδία. Θα το κουβεντιάσουμε και μαζί. Αν είμαστε προσεχτικοί, θα τα καταφέρουμε».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy