“Θα είναι καινούρια η ομάδα όχι μόνο όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού”

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας Δημήτρης Λάζος μίλησε σήμερα(13/6) στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.

Αναλυτικά:

Για την απόκτηση του Γάλλου Vincent Crehin: «Ήταν ένας ποδοσφαιριστή που ήταν από τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους, ήταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της ομάδας μας και καταφέραμε μετά από έντονες διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας. Θεωρώ ότι αρχίσαμε με το δεξί καθώς είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, είναι επιθετικός και δεύτερος επιθετικός. Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει το εύκολο γκολ και τέτοιος παίκτης έλειψε από τη Νέα Σαλαμίνα. Καθρέφτης είναι το γήπεδο αλλά βάσει βιογραφικού είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο Μάκης Παπαιωάννου όσο έτρεχε η διαδικασία με το θέμα προπονητή, μελετούσε περιπτώσεις για να μην χάσουμε χρόνο όσον αφορά τον προγραμματισμό. Ο Πάμπος Χριστοδούλου άναψε αμέσως το πράσινο φως. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε. Για να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσουν το «ΟΚ» και ο Τεχνικός Διευθυντής και ο προπονητής. Τους έχουμε εμπιστοσύνη, σπαταλούν ατέλειωτες ώρες μελετώντας περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και θέλουμε να περιορίσουμε τα περιθώρια λάθους».

Είναι σημαντικό που ξεκαθάρισες ότι οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού ανάμεσα σε προπονητή και Τεχνικό Διευθυντή, επειδή στην Κύπρο λέγονται πολλά: «Η Νέα Σαλαμίνα λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα προγραμματισμού δεν είναι μόνο ο Τεχνικός Διευθυντής και ο προπονητής αλλά είναι και το ποδοσφαιρικό επιτελείο που είναι μέλη της διοίκησης. Λένε και αυτοί την γνώμη τους αλλά υπερτερεί η γνώμη του προπονητή και του Τεχνικού Διευθυντή. Το οικονομικό το χειρίζεται το διοικητικό συμβόλαιο. Δεν υπάρχουν κολλήματα ότι φέρνουμε ποδοσφαιριστές μόνο από συγκεκριμένους μάνατζερ ή συγκεκριμένες χώρες. Δεν κρύβω ότι πολλές φορές κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ατζέντης του κάθε ποδοσφαιριστή. Λειτουργούμε αξιοκρατικά. Θα είναι καινούρια η ομάδα όχι μόνο όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού».

Οι μεγάλοι δεν σας υπολογίζουν στο Big-6 και τις συμφωνίες που κάνουν, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό; «Η Νέα Σαλαμίνα είτε μας έχουν στο big-6 είτε όχι, είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Οι μετρήσεις είναι εκεί και μπορούμε να τα βάλουμε κάτω και να αποδείξουμε ότι είναι ανάμεσα στις 6 μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου. Έχει δικό της γήπεδο μετά την προσφυγιά, έχει εξαιρετικό προπονητικό κέντρο με τέσσερα γήπεδα, γίνεται τεράστιο κτίριο τώρα και είναι μεγάλη ομάδα».

Πόσες μεταγραφές υπολογίζεται να κάνετε; «Θα είναι νέα η ομάδα και θα γίνουν αρκετές αλλαγές. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Τα τελευταία χρόνια μας χαροποίησε η σταθερότητα της ομάδας αλλά θα προσπαθήσουμε έστω και με χαμηλότερο προϋπολογισμό να φέρουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα έρθουν λιγότεροι αλλά ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές όπως κάναμε την προπέρσινη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Πόσο πιο χαμηλός θα είναι ο προϋπολογισμός; «Θα είναι περίπου στο 25% χαμηλότερος».

Συμφωνήσατε με τους ποδοσφαιριστές που θέλετε να κρατήσετε στην ομάδα; «Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι οι Κύπριοι συνεχίζουν στο ρόστερ και είναι αδιαπραγμάτευτο για τον κάθε προπονητή που έρχεται. Διαθέτουμε την καλύτερη Ακαδημία στην Κύπρο που βγάζει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και θα την διαφυλάξουμε. Ο Πάμπος Χριστοδούλου συμφώνησε με αυτό, εξάλλου είναι προπονητής που χρησιμοποιεί Κύπριους. Το 90% των ποδοσφαιριστών έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν. Αυτό δείχνει ότι είναι ευχαριστημένοι από όλα στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και όποιος ποδοσφαιριστής κρίνει ο προπονητής ότι μπορεί να βοηθήσει, θα παραμείνει».

Με βάση τη νέα τάξη πραγμάτων με τα εισιτήρια τι θα κάνετε στη Νέα Σαλαμίνα; «Δεν θα εκδίδουμε εισιτήρια. Υπάρχει αυτή η σκέψη, θα υπάρχουν μόνο τα εισιτήρια διαρκείας και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα ενημερώσουμε τον κόσμο».

Αν κάποιος Σαλαμιναίος δεν μπορεί να πληρώσει άμεσα το ποσό που αντιστοιχεί σε ένα εισιτήριο διαρκείας; «Υπάρχει ο τρόπος, θα επικοινωνήσουν με το γραφείο, ξέρουμε ποιοι είναι ποιοι και θα γίνουν διευκολύνσεις στις ομάδες που δεν έχουν τον οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό. Είμαστε δίπλα στον κόσμο και εκτιμούμε που ο κόσμος βγαίνει μπροστά και προστατεύει την ομάδα και στο οικονομικό και όχι μόνο».

Με βάση το 33% πόσους φίλους σας θα μπορείτε να φιλοξενείτε; «Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 5.500. Αφαιρούμε τα 1.600 από την κερκίδα των φιλοξενούμενων, άρα θα μπορούμε να φιλοξενούμε περίπου 1.300 φιλάθλους μας».

Ενδιαφέρουν οι Βινίσιους και Βαρέλα; «Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, δημοσιογραφικά μας χρεώθηκαν 70 παίκτες αλλά αποκτήσαμε για την ώρα μόνο έναν. Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνιζόταν στην Κύπρο και μας ενδιαφέρουν. Έχουν προταθεί πολλοί, μας αρέσουν 2-3 περιπτώσεις και μέσα στις επόμενες μέρες θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις. Υπάρχουν προχωρημένες επαφές και με ποδοσφαιριστές που είναι στο εξωτερικό και με ποδοσφαιριστές που είναι στην Κύπρο».

Που θα γίνει η προετοιμασία; «Υπάρχουν σκέψεις και θέληση από πλευράς διοικητικού συμβουλίου η προετοιμασία να γίνει στο εξωτερικό. Περιμένουμε να δούμε και τα πρωτόκολλα ώστε η ομάδα να είναι ασφαλής εκεί που θα πάει. Υπάρχει η πρόθεση να πάμε για 10-15 μέρες στο εξωτερικό και περιμένουμε να δούμε που θα πάμε. Μιλάμε για Βουλγαρία όπου πήγαμε τα τελευταία χρόνια».

Τι γίνεται με τον Βεσελόφσκι; «Του έχει προταθεί μια συνεργασία με μειωμένες απολαβές γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικό. Βάζουμε πάνω από όλα την βιωσιμότητα του σωματείου και θέλουμε να είμαστε Κύπριοι προς τους ποδοσφαιριστές. Η Νέα Σαλαμίνα πληρώνει πριν την ώρα της τα τελευταία χρόνια. Τους έγινε πρόταση και περιμένουμε την απάντηση του».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy