Με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας η Κυριακή – Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Για τη μεταβολή της θερμοκρασίας αλλά και των καιρικών συνθηκών μίλησε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε «μεταβάλλεται η ατμόσφαιρα μας. Μας επηρεάζει ένα σύστημα αυτές τις μέρες το οποία έχει χαρακτηριστικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα. Περισσότερο η καταιγίδα θα είναι την Κυριακή μεσημβρινές απογευματινές ώρες ιδιαίτερα στο εσωτερικό και τα ορεινά. Το σύστημα αυτό είναι μια χαμηλή πίεση στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρά η οποία σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια της αέριας μάζας θα δώσει έναυσμα σε φαινόμενα που θα είναι της μορφής των τοπικών βροχών και των καταιγίδων.

Περισσότερη πιθανότητα για βροχή υπάρχει την Κυριακή. Από τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα θα έχουμε βροχές, τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές του εσωτερικού και των ορεινών.

Την ίδια ώρα ο κ. Νικολαϊδης μίλησε για την πτώση που θα παρατηρηθεί στη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά τοπικά θα είναι ταραγμένη.

 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται σταδιακά άνοδος για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy