Σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων υποβάλλεται ο Μίκαελ Σουμάχερ

Εξελίξεις έχουμε στην υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 ετοιμάζεται για μια επέμβαση που αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάστασή του.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ που επικαλείται η Daily Mail, έξι χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι, ο Σουμάχερ θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα.

Την επέμβαση θα κάνει ο Δρ Φίλιπ Μενάς, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων και φαίνεται πως έχει χειρουργήσει ξανά στο παρελθόν τον Σουμάχερ.

Ο 51χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε αντικατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα. Λόγω του μεγάλου διαστήματος που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι, ο Μίκαελ Σουμάχερ αντιμετωπίζει πρόβλημα ατροφίας στους μύες και η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται πως θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν και είναι «εν μέρει πειραματική» σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ενώ έκανε σκι με τον γιο του Μικ. Υπέστη εγκεφαλική βλάβη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μπήκε σε τεχνητό κώμα. Μετά από 254 ημέρες επέστρεψε στο σπίτι του, όπου παραμένει έκτοτε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy