Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και πιο αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν την καραντίνα

Έσφιξε τα λουριά η Κυβέρνηση σε σχέση με τα κρούσματα απειθαρχίας, είτε από πλευράς επιχειρηματιών, είτε από πλευράς των ατόμων που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, η οποία υπό τον φόβο νέας έξαρσης και διασποράς του ιού, βάζει «νόμους και κανόνες, σε ναυαγούς και ροβινσώνες».

Οι εικόνες που καταγράφηκαν σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά και το γεγονός ότι πρόσωπα που έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό βρέθηκαν σε παραλία, προκάλεσαν εκνευρισμό στην Κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε οδηγίες και έβαλε φρένο στην ασυδοσία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά από οδηγίες του Προέδρου, θα γίνονται περιοδικοί έλεγχοι τόσο από την Αστυνομία όσο και από τις υγειονομικές υπηρεσίες στους χώρους όπου δηλώνουν ως χώρο αυτοπεριορισμού αυτά τα άτομα, ενώ επίσης, θα υπάρχει σταθερό τηλέφωνο για να επιβεβαιώνουν ότι θα βρίσκονται στον χώρο που έχουν δηλώσει.

Αναφορικά με τις εικόνες απειθαρχίας, ο κ. Κούσιος υπέδειξε πως όλο αυτό το διάστημα, «έχουμε δει τη συμπεριφορά της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να προβαίνουμε στις χαλαρώσεις και βλέπουμε τους απειροελάχιστους να θέτουν με τις ανεύθυνες και προκλητικές πράξεις τους να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας».

«Δεν μπορούμε να χαλούμε όσα κέρδισε με κόπο και στέρηση ο λαός μας», συνέχισε ο κ. Κούσιος, «που είτε για τη ψυχαγωγία τους είτε για το κέρδος βάζουν σε κίνδυνο όλους μας».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως σήμερα γίνονται διαβουλεύσεις και μελέτες για να αυξηθούν οι ποινές για όσα άτομα παραβιάζουν τον αυτοπεριορισμό. «Κρίνουμε ότι οι ποινές θα έπρεπε να αυξηθούν και γίνονται αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις και μελέτες για να δούμε εάν και κατά πόσο θα πρέπει να τροποποιηθεί το Νομοσχέδιο που πήγε στη Βουλή. Τον χειρισμό του ζητήματος τον έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης».

Όσο αφορά τις χθεσινές τροποποιήσεις που έγιναν στα πρωτόκολλα λειτουργίας χώρων εστίασης, με το πλαφόν των 150 ατόμων, ο κ. Κούσιος εξήγησε πως αυτό έγινε στα πλαίσια των δυνατοτήτων που παρέχει ο Νόμος. «Κρίναμε ότι είχαμε ένα εργαλείο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Ευελπιστούμε ότι μετά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σε Νόμο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy