Στο Υπουργικό οι εικόνες «απειθαρχίας» των τελευταίων ημερών…

Συνεδριάζει στις 9:30 το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα αξιολογήσει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με τα κρούσματα απειθαρχίας και μη συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα. Τα περιστατικά συγχρωτισμού προκαλούν ανησυχία και εγρήγορση στην κυβέρνηση.

Χθες, μάλιστα, εκδόθηκε και το πρώτο προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας νυχτερινού κέντρου στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το οποίο παραβίασε επανειλημμένα τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο,

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στη Βουλή να ψηφίσει το συντομότερο τα νομοσχέδια, που προνοούν αύξηση των ποινών και των προστίμων, σε όσους παραβιάζουν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Την Παρασκευή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών θα τεθούν για συζήτηση τα νομοσχέδια, που αφορούν την αύξηση των προβλεπόμενων ποινών σε επιχειρήσεις, που παραβιάζουν τα πρωτόκολλα.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί και το θέμα των οδοφραγμάτων, καθώς από πλευράς κατεχομένων αθέτησαν τη συμφωνία, που υπήρξε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο θα απασχολήσουν και τα ειδικά σχέδια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, μετά και τη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής με τους κοινωνικούς εταίρους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy