Ανακοίνωση ΚΟΠ για πρωτόκολλο αγώνων

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τη σύσταση Ιατρικής  Επιτροπής η οποία θα επιλαμβάνεται ιατρικών ζητημάτων που αφορούν τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της ΚΟΠ και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Η Επιτροπή θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς την Ομοσπονδία.

Επικεφαλής της Ιατρικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου και σε αυτήν συμμετέχουν οι Δρ. Γεώργιος Μιλτιάδους, Δρ. Χάρης Αρμεύτης, Δρ. Λοϊζος Αντωνιάδης και Δρ. Γεώργιος Πάνος.

Την Επιτροπή, θα πλαισιώνουν επίσης διεθνώς καταξιωμένοι καθηγητές εγνωσμένους κύρους και επιστημονικής αξίας, με κύριο συντονιστή της Διεθνούς Επιστημονικής ομάδας, τον Καθηγητή Γρηγόριο Γεροτζιάφα του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και εργαστηρίου Παστέρ Γαλλίας.  Η Επιστημονική ομάδα συμπεριλαμβάνει διεθνούς εμβέλειας επιδημιολόγους / στατιστικολόγους και λοιμωξιολόγους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Ιατρική Επιτροπή θα αναλάβει να ετοιμάσει Πρωτόκολλο το οποίο θα περιλαμβάνει πρόνοιες διεξαγωγής των φιλικών αλλά και των επίσημων αγώνων των ομάδων μας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου καθώς και τι θα ισχύει όταν ομάδες μας επιστρέφουν από το εξωτερικό, είτε από προετοιμασία, είτε από αγώνες σε διοργανώσεις της UEFA.

Στο πρωτόκολλο θα περιλαμβάνεται πρόνοια για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τα κυβερνητικά, περιοριστικά μέτρα.

Η Ιατρική Επιτροπή σε συνεργασία με την ΚΟΠ θα θέσει λίαν συντόμως το υπό διαμόρφωση πρωτόκολλο  ενώπιον των ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy