Αυτά ανοίγουν απο σήμερα, στην γ’ φάση χαλάρωσης των μέτρων

Η Κύπρος εισέρχεται από σήμερα στο επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με λήξη, της γ` φάσης, στις 24 του μήνα, όπως αποφάσισε το Υπουργικό στη συνεδρίασή του στις 3 Ιουνίου.

Από σήμερα επιστρέφουν στις τάξεις τους τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία, ανοίγουν αεροδρόμια, λιμάνια, εμπορικά κέντρα, οι εσωτερικοί χώροι των υπηρεσιών εστίασης, τα ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι και παιδότοποι ανοικτού χώρου.

Συγκεκριμένα από τις 9/6 επαναλειτουργούν:

⦁ Εμπορικά κέντρα (malls) /πολυκαταστήματα
⦁ Αεροδρόμια/αεροπορικές εταιρείες
⦁ Λιμάνια, εξυπηρέτηση και κρουαζιερόπλοια
⦁ Υπηρεσίες εστίασης με εξυπηρέτηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με βάσει πάντα το εμβαδόν και τη χωρητικότητα τους ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που διαθέτουν.
⦁ Ξενοδοχεία
⦁ Θέατρα και σινεμά ανοικτού χώρου (Επαναλειτουργία με πληρότητα βάσει τα τετραγωνικά του χώρου)
⦁ Αθλητικά Πρωταθλήματα (χωρίς φιλάθλους)
⦁ Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί σταθμοί
⦁ Παιδικές Λέσχες
⦁ Παιδότοποι εξωτερικού χώρου
⦁ Ολοήμερα και Θερινά Δημόσια Σχολεία
⦁ Καλοκαιρινές σχολές

Επίσης, από 13/6 επαναλειτουργούν:
Γυμναστήρια
Θεματικά πάρκα – water park
Σχολές χορού και για άλλα αθλήματα όπως box, kick boxing κλπ.

Ο περιορισμός στις συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα θα ισχύει μέχρι και τις 24/6. Παράλληλα όπως έχει αποφασιστεί από τις 24 Ιουνίου ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται είναι 100 άτομα για εξωτερικό και 50 για εσωτερικό χώρο και από τις 7 Ιουλίου αυξάνεται στα 150 άτομα για εξωτερικό χώρο και 75 σε εσωτερικό.

Όσον αφορά την 4η φάση χαλάρωσης των περιορισμών, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε ανακοινώσει μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού στις 3/6 ότι δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση, πλην του γεγονότος ότι προσδιορίζεται πως τα θέατρα και τα σινεμά κλειστού τύπου θα ανοίξουν στις αρχές Αυγούστου.

Όσον αφορά φεστιβάλ, συναυλίες, δεξιώσεις γάμου και βαφτίσια, καθώς και τελετές αποφοίτησης, η απόφαση του Υπουργικού είναι όπως μετατεθούν την 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο Υπουργός.

Όσον αφορά τον ορισμό των ευάλωτων ομάδων, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής είναι να καταργηθεί η ομάδα Α’ από 13 Ιουνίου. Προς το παρόν διατηρείται η ομάδα Β’ και θα επαναξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy