Θα δοθεί το “Χρυσό Παπούτσι”, μεγάλο φαβορί ο Λεβαντόφσκι

Η European Sports Media (ESM) ανακοίνωσε ότι, παρά την πανδημία του κορονοϊού, το «Χρυσό Παπούτσι» θα δοθεί κανονικά φέτος στον πρώτο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η FIFA δεν θα απονείμει φέτος το βραβείο «The Best», όπως και η UEFA τα βραβεία MVP για Champions League και Europa League, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η «Χρυσή Μπάλα» παραμένει στον αέρα, αλλά το «Χρυσό Παπούτσι» θα δοθεί κανονικά.

Αυτό ανακοίνωσε η European Sports Media (ESM), η Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Μέσων που οργανώνει το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο δίδεται στον πρώτο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

«Σε άλλες σεζόν, διάφορες χώρες και παίκτες είχαν την ατυχία να παίζουν σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες, σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα που είχαν είκοσι. Γι’ αυτό, η σεζόν θα έχει έναν νικητή» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της «ESM», σε σχέση με την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Σκωτία, μεταξύ άλλων.

Εν αναμονή της επανέναρξης της La Liga (Ισπανία), της Premier League (Αγγλία) και της Serie A (Ιταλία), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου οδηγεί την κούρσα, έχοντας ξεπεράσει τον «ανενεργό» ακόμα Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, οι νικητές των τελευταίων δέκα ετών (3 και 6 αντίστοιχα), με ένα «διάλειμμα» του Λουίς Σουάρες, βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα και, βεβαίως, έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να απειλήσουν Λέβα και Ιμόμπιλε, τους οποίους ακολουθούν οι «καυτοί» φέτος Τίμο Βέρνερ (Λειψία) και Έρλινγκ Μπάουτ Χάαλαντ (Ζάλτσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ (Μονακό), οι οποίοι βρίσκονται (ακόμα) στην πρώτη δεκάδα, δεν έχουν βεβαίως καμία πιθανότητα να διεκδικήσουν την διάκριση, αφού η Ligue 1 διεκόπη οριστικά.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ»

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν) / 30 γκολ Χ 2 = 60 βαθμοί

2. Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο) / 27 Χ 2 = 54

3. Τίμο Βέρνερ (Λειψία) / 25 Χ 2 = 50

4. Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (Ζάλτσμπουργκ / Ντόρτμουντ) / 16 Χ 1,5 + 10 Χ 2 = 44

5. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) / 21 Χ 2 = 42

6. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) / 19 Χ 2 = 38

-. Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) / 19 Χ 2 = 38

8. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) / 18 Χ 2 = 36

-. Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ (Μονακό) / 18 Χ 2 = 36

10. Σον Βάισμαν (Βόλφσμπεργκερ) / 23 Χ 1,5 = 34,5

11. Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) / 17 Χ 2 = 34

-. Ρομελού Λουκάκου (Ίντερ / 17 Χ 2 = 34

-. Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ) / 17 Χ 2 = 34

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy