Μάχη για τη ζωή δίνει 11χρονος που εντοπίστηκε αναίσθητος στη θάλασσα

Διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία μεταφέρθηκε σήμερα 11χρονο αγοράκι το οποίο εντοπίστηκε αναίσθητο στη θάλασσα, στην περιοχή Γερμασόγειας.

Το αγοράκι εντοπίστηκε από συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα λίγο μετά τις 10 το πρωί και αμέσως ενημερώθηκε ναυαγοσώστης, ο οποίος βρισκόταν στον κοντινότερο ναυαγοσωστικό πύργο και ετοιμαζόταν να αναλάβει καθήκοντα στις 10.30.

Στον 11χρονο έγιναν θωρακικές μαλάξεις ενώ από άλλο ναυαγοσωστικό πύργο μετέβησαν με απινιδωτή άλλοι ναυαγοσώστες, ωστόσο το αγοράκι δεν επανέφερε τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝ Λεμεσού όπου οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ εκπρόσωποι της ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού καθώς και ο ναυαγοσώστης που πρώτος μετέβη στη σκηνή, το αγοράκι φαίνεται να έφερε κτύπημα στο κεφάλι και δεν αποκλείεται να τραυματίστηκε σε βράχους και να έχασε τις αισθήσεις του.

Την ίδια ώρα, οι ναυαγοσώστες υπογραμμίζουν την ανάγκη για ναυαγοσωστικούς πύργους που να καλύπτουν το κενό των τριών με τεσσάρων χιλιομέτρων που παρατηρείται στην περιοχή.

Σημειώνουν δε πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί το ωράριο τους καθώς στις 10.30 που επανδρώνονται οι πύργοι, αρκετοί πολίτες είναι ήδη από νωρίς στη θάλασσα για κολύμπι.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy