Δηλώνει έτοιμη η Αστυνομία για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Όποτε δοθούν οι οδηγίες για άνοιγμα των οδοφραγμάτων η Αστυνομία είναι πανέτοιμη για την επαναλειτουργία τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι κάποια μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είχαν μετακινηθεί μετά το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε άλλα καθήκοντα, βάσει των αναγκών της Αστυνομίας και συγκεκριμένα στον έλεγχο για την λοιμοκάθαρση, είναι έτοιμα να επιστρέψουν στα προηγούμενα καθήκοντα τους και να λειτουργούν στην ίδια βάση που λειτουργούσαν και προηγουμένως.

«Η Αστυνομία είναι πανέτοιμη να επανδρώσει τα οδοφράγματα και να καταγράφει τα στοιχεία όλων, τόσο όσων εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές όσο και αυτών που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή ανέφερε πως με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης και τη συναντίληψη που επικράτησε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη από τις 8 Ιουνίου να επιτρέψει τη διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, για συγκεκριμένες  κατηγορίες προσώπων, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, την πρώτη φορά που θα διακινηθούν, αρνητικό πιστοποιητικό μοριακής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έως και 72 ώρες προηγουμένως.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε εξάλλου την Παρασκευή πως “θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης τη Δευτέρα”, λέγοντας ότι η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy