Συμφωνία για 15% μείωση στα συμβόλαια

Η ΠΑΕ Άρης συμφώνησε με τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών για μείωση των συμβολαίων τους σε ποσοστό 15% προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα εξάλειψης της μείωσης μέσα από την επίτευξη αγωνιστικών στόχων.

Πέραν της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, η μείωση θα εξαλειφθεί στο ενδεχόμενο πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό πρότεινε ο Θόδωρος Καρυπίδης στους ποδοσφαιριστές η και η πρότασή του έγινε δεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Για την ακρίβεια, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει μείωση της τάξεως του 15% και δεν αφορά συμβόλαια τα οποία είναι από 70.000 ευρώ ή και χαμηλότερα.

Στις συζητήσεις που έγιναν στις τελευταίες τρεις ημέρες, η πλειοψηφία των παικτών έδειξε κατανόηση στα επιχειρήματα των ανθρώπων της διοίκησης επί της οικονομικής ζημίας που υπέστη η ομάδα λόγω της πανδημίας. Αυτή έχει να κάνει με την απώλεια εσόδων από τη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, καθώς επίσης και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ειδικά για το τελευταίο, υπάρχει ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τους επικεφαλής του συνδρομητικού καναλιού στην πρόταση για μείωση του συμβολαίου σε ποσοστό 20%.

Είναι προφανές ότι και η ΠΑΕ Άρης ήταν αναγκασμένη να αναπροσαρμόσει τις συμφωνίες της με τους ποδοσφαιριστές, να μειώσει ως ένα βαθμό τα έξοδά της, ωστόσο η πρόταση για εξάλειψη της μείωσης σε περίπτωση είτε πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είτε σε ομίλους του Europa League, αν μη τι άλλο έδειξε το πνεύμα της. Σε ότι αφορά μάλιστα την πρόκριση σε όμιλο της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτό ισχύει ακόμη και για τους παίκτες οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν θα είναι στην ομάδα, είτε γιατί ήδη έχουν αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους είτε τελειώνουν τα συμβόλαιά τους και δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο του Μίκαελ Ένινγκ.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy