Κίνδυνος για νέο κύμα πανδημίας λέει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης

Κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ενόψει του ανοίγματος των συνόρων και της επικείμενης άφιξης τουριστών.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγες γνωστές εστίες κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Μοντγκόμερι στην “Neuer Osnabruecker Zeitung”, δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές “κρυφές” εστίες. Αναφέρεται μάλιστα σε πληροφορίες από την Κίνα, όπου άνθρωποι που είχαν νοσήσει από την Covid-19 εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.

Στην Γερμανία κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, επισημαίνει ο Γερμανός γιατρός, αλλά “και εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει”, αναφέρει και επισημαίνει ότι με την απελευθέρωση των ταξιδιών και τον τουρισμό έρχονται και νέοι κίνδυνοι.

Κάνει μάλιστα λόγο για τους υπερμεταδοτικούς ανθρώπους (“superspreaders”), οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό σε πολλούς άλλους. Ο κ. Μοντγκόμερι τονίζει ακόμη κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να επιτραπούν “σε καμία περίπτωση” οι μαζικές εκδηλώσεις.

Ενδεχόμενο άνοιγμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων για τους θεατές “θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να μας φέρει πολύ πίσω”, εξηγεί και συνιστά να ακυρωθούν φέτος όλα τα κομματικά συνέδρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης του ιού θα αυξηθεί σημαντικά με την πλήρη επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy