ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΚΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΠ BASKET LEAGUE ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε συνεδρία του την Πέμπτη 04/06/2020, αποφάσισε τα ακόλουθα όσο αφορά την ΟΠΑΠ Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021:

  • Λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, αποφασίστηκε πως για την νέα αγωνιστική περίοδο, θα υπάρχει μείωση της χρονικής διάρκειας και του αριθμού αγώνων της ΟΠΑΠ Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, ώστε να επιβαρυνθούν λιγότερο τα οικονομικά των ομάδων. Από την άλλη πλευρά, αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής ώστε να υπάρξει και ένας ικανοποιητικός αριθμός αγώνων.
  • Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε κανονική διάρκεια δύο γύρων, όπου η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας με όλες τις ομάδες της ΟΠΑΠ Basket League.
  • Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση των play off όπου θα συμμετέχουν οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας. Οι αγώνες θα γίνουν ως: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Οι ομάδες που θα πετύχουν δύο νίκες θα προκρίνονται στην ημιτελική φάση. Οι ομάδες 9 και 10 θα αγωνιστούν σε φάση play out για αποφυγή της διαβάθμισης. Εάν δεν υπάρχει η 10η ομάδα, η ομάδα που έχει καταλάβει την θέση 9, θα διαβαθμιστεί αυτόματα.
  • Στην ημιτελική φάση θα αγωνιστούν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την προημιτελική φάση. Οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες θα προκριθούν στην τελική φάση.
  • Στην τελική φάση η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες θα στεφθεί πρωταθλήτρια της σεζόν 2020-2021.
  • Η κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα για εγγραφή στο ρόστερ της, μέχρι το μέγιστο τεσσάρων μη γηγενών καλαθοσφαιριστών.
  • Η πρώτη αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020.
  • Η λήξη και της προημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Μαρίου 2021
  • Η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League προβλέπεται να ξεκινήσει στις 12-13 Μαρτίου 2021

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚ, που αφορούν το οικονομικό κομμάτι της συμμετοχής, θα αποσταλούν στα ίδια τα σωματεία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy