Ίσως επιστρέψουν νωρίτερα στο σχολείο οι μαθητές – Λήγει 30/6 η σχολική χρονιά

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε ότι η λήξη των εργασιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η 30η Ιουνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, προσθέτοντας ότι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι καθηγητές θα προσέλθουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου.
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι ενδέχεται οι μαθητές να προσέλθουν μια με δύο μέρες πριν την κανονική ημερομηνία προσέλευσης τους για έναρξη των μαθημάτων.
Αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ είχε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση με τον κ. Προδρόμου.
Ερωτηθείς τι συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν τη φοίτηση και την αξιολόγηση, τις εγγραφές των μαθητών.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η λήξη των εργασιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η 30η Ιουνίου, όπως προνοούν και οι κανονισμοί.
«Ειδικά για το Λύκειο, οι καθηγητικοί σύλλογοι θα κληθούν να προσέλθουν για μια ημέρα για επικύρωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων για τους βαθμούς των απολυτηρίων των τελειόφοιτων μαθητών. Ενδέχεται η ημερομηνία αυτή να είναι γύρω στις 10 ή 11 Ιουλίου, αναλόγως δηλαδή πότε η Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι έτοιμη για να δώσει τα αποτελέσματα στις σχολικές μονάδες», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι για τα Γυμνάσια και για τις άλλες τάξεις του Λυκείου οι βαθμοί θα δοθούν πριν το τέλος του Ιούνη.
Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι οι καθηγητές θα προσέλθουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι ενδέχεται οι μαθητές να προσέλθουν μια με δύο μέρες πριν την κανονική ημερομηνία προσέλευσης τους για έναρξη των μαθημάτων, που είναι οι  7 του Σεπτέμβρη.
Σε ερώτηση για τις κενές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διευθυντικό προσωπικό από τις αφυπηρετήσεις, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για προκήρυξη των κενών θέσεων των Διευθυντών, έτσι ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία, γυμνασίου και λυκείου, να έχουν το Διευθυντή τους.
Ερωτηθείς πόσες είναι οι κενές θέσεις Διευθυντών, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι είναι γύρω στις 11 θέσεις.
«Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις, Βοηθών Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών Α΄ με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν παγοποιηθεί», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την τροποποίηση των Κανονισμών στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι εξέφρασαν σήμερα, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, τους προβληματισμούς τους και από εκεί πέρα είναι θέμα των κομμάτων μέσα στη Βουλή να χειριστούν το ζήτημα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy