Μίλησε για όλα ο Αβραάμ μετά την επέκταση της συνεργασίας του

Για άλλα τρία χρόνια συνεχίζει στην ΑΕΛ ο Ανδρέας Αβραάμ, κάτι που επισημοποιήθηκε σήμερα(1/6)

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, μίλησε στον Super Sport Fm και αναφέρθηκε σε όλα όσα τον αφορούν αλλά και την ομάδα του.

Αναλυτικά:

Αν θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα: «Είμαστε κοντά στο να κλείσουμε την καριέρα στην ΑΕΛ με μια θετική εξέλιξη για εμένα και είμαι χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο όσο και τον Θεόδωρο Αντωνίου για την συμφωνία. Εύκολα καταλήξαμε».

Για το ότι συνδέθηκε με την ΑΕΛ: «Είναι αλήθεια ότι στα τρία χρόνια αυτό που κρατάω είναι η σύνδεση μου με την ομάδα. Εκτός του ότι περνούσα καλά και ήταν ευχαριστημένοι και οι άνθρωποι της ομάδας, γράψαμε και ιστορία την περσινή σεζόν».

Για τη σκληρή δουλειά που κάνει όσο μεγαλώνει: «Είναι δεδομένο αυτό, πρέπει να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου όσο μεγαλώνεις. Αν θέλεις να κερδίζεις συμβόλαια πρέπει να δουλεύεις πιο σκληρά»

Για τον Ανδρέα Σοφοκλέους και πως τον πείθει: «Έχουμε καλές σχέσεις. Το πιο σημαντικό ήταν η απόδοση μου στο γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό τον χαροποιεί τον πρόεδρο. Ήταν επιλογή και του προέδρου πριν τρία χρόνια να πάω στην ΑΕΛ».

Αν πέραν από το ρόλο του ποδοσφαιριστή είναι χρήσιμος και σε άλλα: «Η εμπειρία μου μέσα και από άλλες μεγάλες ομάδες βοηθά και σε άλλους τομείς πέραν του ποδοσφαιρικού. Όπως υπήρχε η καλή συνεννόηση μέχρι τώρα θα συνεχίσει να υπάρχει αυτό. Υπάρχουν και άλλα έμπειρα παιδιά όπως ο Χάρης Κυριάκου και θέλω να πιστεύω ότι θα υπογράψει και αυτός με την σειρά του».

Για το γεγονός πως έπαιξε σε πολλές ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους: «Είμαι περήφανος για την καριέρα μου. Είναι ότι καλύτερο να αγωνίζεσαι σε τέσσερις μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Είμαι στην ΑΕΛ τώρα που είναι ταυτισμένη με πρωταγωνιστικούς στόχους, είναι μεγάλη ομάδα και όπως μου είπε και ο πρόεδρος και ο Θεόδωρος στις επαφές μας είναι ότι η ΑΕΛ θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη χρονιά και θα διεκδικήσει τίτλους».

Για τον κόσμο της ΑΕΛ: «Ο κόσμος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ΑΕΛ και στηρίζει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ένιωσα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο της ΑΕΛ και θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και τα επόμενα χρόνια».

Τι κράτησε από τις μεγάλες ομάδες που αγωνίστηκε: «Σε όλες τις ομάδες είχα και καλές και δύσκολες στιγμές. Αυτά που μένουν χαραγμένα στο μυαλό είναι οι χαρές. Πήρα δύο Κύπελλα με την Ομόνοια, ένα Κύπελλο με τον Απόλλωνα και μένουν οι χαρές και τα τρόπαια».

Χωράνε κι’ άλλοι τίτλοι στην τροπαιοθήκη σου; «Αν δεν χωρούσαν θα σταματούσα».

Αν σκέφτεται τη μέρα που θα κρεμάσει τα παπούτσια: «Κάποιες φορές το σκέφτομαι αλλά βάσει συμβολαίου είναι μακριά ακόμα αυτό, υπάρχει χρόνος να το σκεφτώ».

Για το γεγονός πως η ΑΕΛ είναι ανταγωνιστική τα τελευταία 2 χρόνια και τι είναι αυτό που ξεχωρίζει: «Είναι η χημεία των παικτών, της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης και του κόσμου αν και τον στερηθήκαμε. Γίναμε οικογένεια δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά αλλά η διάθεση που βγάζουμε και η πεποίθηση ότι με το οικογενειακό κλίμα και την σκληρή δουλειά μπορούν να επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Για το πως περιμένει το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες: «Είμαι λίγο περίεργος να δω πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα. Περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε κόσμο και πότε θα έχουμε κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ξανά ανταγωνιστικό και θα κρατήσει τον κόσμο κοντά αν και με τα δεδομένα που υπάρχουν, αρκετός κόσμος είναι απογοητευμένος. Το να στερηθεί ο κόσμος έξι μήνες το ποδόσφαιρο δεν είναι λίγο πράγμα».

Αν θα επηρεάσουν τα νέα οικονομικά δεδομένα: «Νομίζω θα επηρεαστούν και ειδικά οι μεγάλες ομάδες. Αυτές είναι οι ομάδες που θα επηρεαστούν λόγω των υψηλών συμβολαίων που έχουν».

Για τη διακοπή: «Για εμένα είναι η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και πρέπει να το δούμε και πως θα δουλέψουμε. Εμείς που δεν έχουμε Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσουμε πιο νωρίς, να κάνουμε καλή προετοιμασία για να αποφύγουμε και τραυματισμούς λόγω απραξίας».

Για τον Ντούσαν Κέρκεζ: «Είναι ένας προπονητής που ταυτίστηκε με την ΑΕΛ, πέρασε πολλά με την ομάδα, είναι προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια, είναι δουλευτής, μαθαίνει συνεχώς και έδωσε πολλά στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια».

Για το αν πίστευε πως μπορεί να παίξει περισσότερο καιρό στο εξωτερικό (αγωνίστηκε στη Λάρισα): «Θα ήθελα ναι αλλά τα δεδομένα στην καριέρα μου δεν μου άφηναν πολλά περιθώρια. Όταν έκανα το βήμα στην Λάρισα πέρασα ένα χρόνο πολύ ωραία. Ήταν μια χρονιά πολύ όμορφη και έμαθα και αρκετά πράγματα στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που θα ήθελα να το κάνω περισσότερα αλλά τα δεδομένα την κάθε στιγμή δεν το επέτρεψαν».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι η ομάδα όλων μας, η ομάδα που θέλουμε να παίζουμε γι’ αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα αρχή θα είναι καλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχουμε μια φορά το όνειρο που είναι μια πρόκριση. Υπάρχουν πολύ καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Φτάσαμε κοντά σε κάποιες στιγμές».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy