Μαϊμούδες επιτέθηκαν σε τεχνικό εργαστηρίου και του έκλεψαν δείγματα αίματος από ασθενείς με κορονοϊό(video)

Ο τεχνικός του εργαστηρίου κουβαλούσε μπουκαλάκια με αίμα ανθρώπων που έχουν κορονοϊό, όταν δέχθηκε την επίθεση από τις μαϊμούδες.

Μαϊμούδες στην Ινδία επιτέθηκαν σε τεχνικό ιατρικού εργαστηρίου και του έκλεψαν μπουκαλάκια που είχαν αίμα ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Το χρονικό της… επίθεσης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον  Dr S. K. Garg που γνωστοποίησε το περιστατικό, ένας τεχνικός εργαστηρίου που μόλις είχε μπει στην Πανεπιστημιούπολη του ιατρικού κολεγίου του Meerut δέχθηκε επίθεση από μαϊμούδες που κατάφεραν να του αποσπάσουν τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών του κορονοϊού.

«Οι μαϊμούδες πήραν τα δείγματα των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία και εξαφανίστηκαν. Έπρεπε να πάμε και να τους ξαναπάρουμε αίμα. Δεν ήταν δείγματα κορονοϊού, ήταν δείγματα αίματος ανθρώπων με κορονοϊό», είπε σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το Reuters.

Ανησυχία στην κοινότητα

Οι αρχές δεν έχουν καταλήξει στο αν οι μαϊμούδες έχυσαν το αίμα των ασθενών, αλλά οι άνθρωποι που ζουν στην γειτονιά του πανεπιστημίου έχουν ανησυχήσει αρκετά, καθώς φοβούνται για ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση της COVID-19.

Βλέπετε στην Ινδία, οι μαϊμούδες κυκλοφορούν αρκετά στα περισσότερα μέρη.

Ο Dr S. K. Garg  πάντως προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως «δεν υπάρχουν αποδείξει οτι οι μαϊμούδες μπορούν να προσβληθούν από τον ιό».

Στο βίντεο φαίνεται μία μαϊμού στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου να μασάει κάτι που δείχνει για ιατρικό γάντι.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy