“Με 1-2 κρούσματα ημερησίως, μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς πρόβλημα”

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Χωρίς VAR” της Cablenet, ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άνδρος Καραπατάκης, με τον ισχυρό άνδρα των “κιτρινοπρασίνων” ν’ απαντάει σε όλα τα καυτά ερωτήματα που αφορούν την ομάδα της Λάρνακας και την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ μετά την οριστική διακοπή. Ποιο το μπάτζετ της νέας περιόδου, η άποψη του για τη διαιτησία, το ενδιαφέρον για Ανδρέα Μακρή και τη ζημιά στην ομάδα της Λάρνακας από την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Οι τοποθετήσεις του Άνδρου Καραπατάκη:
Για τον στόχο της ΑΕΚ: «Η έξοδος στην Ευρώπη. Σιγά σιγά θα διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο. Το επόμενο βήμα θα το κάνουμε όταν έχουμε περισσότερα λεφτά. Δεν θα ξεφύγουμε».
Αν τον πλησίασαν ποτέ για παρασκήνιο: «Για να μπεις σε τέτοια θέματα πρέπει να έχεις αποδείξεις και να μιλάς συγκεκριμένα. Δε θέλω να μπω σε τέτοια θέματα».
Για την σχέση του με τον κόσμο: «Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον κόσμο, είμαστε κοντά στους φιλάθλους. Οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι σέβονται όλο αυτό. Υπάρχει μια μερίδα που είναι δυσαρεστημένη που είναι απογοητευμένη με την κάρτα φιλάθλου και την θέση μας με το θέμα αυτό. Αυξήσαμε την προσέλευση του κόσμου. Την πρώτου χρονιά στην ΑΕΚ είχαμε 800 διαρκείας, πέρσι είχαμε 2.500. Αυξήθηκε ο κόσμος όχι όσο περιμέναμε και αυτό είναι το μειονέκτημα μας σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες».
Για το VAR: «Θα μας δώσει πλεονέκτημα. Δε θα υπάρχουν δικαιολογίες και οι διαιτητές θα έχουν βοήθεια για να μην κάνουν λάθη».
Για την διαιτησία: «Εμείς διαχρονικά είμαστε υπέρ του Κύπριου διαιτητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε καλούς Κύπριους διαιτητές. Τόσα χρόνια παίζουν. Έχουν τα λάθη τους όπως και οι άλλοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προκατάληψη. Εμείς δεν μιλάμε για την διαιτησία. Πολλές φορές ευνοηθήκαμε από την διαιτησία, πολλές φορές αδικηθήκαμε. Ίσως να χάσαμε και πρωτάθλημα από την διαιτησία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την διαιτησία μας. Το να φέρνουμε ξένους διαιτητές είναι λάθος. Και με τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν μπορούμε να πληρώσουμε 12 και 13 χιλιάδες για ξένη διαιτησία».
Για το ενδιαφέρον για τον Ανδρέα Μακρή: «Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε 1-2 στόχους αλλά προτιμώ να συμφωνήσουμε με κάποιους και μετά θα τους ανακοινώνουμε».
Για τους παίκτες που έφυγαν και τις ανανεώσεις: «Ο Τέτε πρόσφερε πάρα πολλά. Έδινε τα πάντα και συνδεθήκαμε πάρα πολύ. Ο Γιάννου πρόσφερε τα μέγιστα και μας βοήθησε και στις μειώσεις και με τα άλλα παιδιά. Ο Σάστρε είναι πιο νέος και έπρεπε να τους αποδεσμεύσουμε ψάχνοντας καλύτερες λύσεις. Για τον Ακοράν ήταν δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Αποφάσισε πως μπορεί να προσφέρει και μου το είπε. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω. Θα το δούμε στο μέλλον αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση».
Για το μπάτζετ της νέας περιόδου: «Δεν θα γίνουν εκπλήξεις. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε το μπάτζετ αρκετά ώστε να είμαστε αξιόπιστοι. Όμως θα κάνουμε το παν για να την ενισχύσουμε. Με χαμηλό μπάτζετ διεκδικήσαμε πρωτάθλημα και φέτος θα είναι ψηλότερο από τότε. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας πως θα κάνουμε το παν για να είμαστε δυνατοί».
Για τη ζημιά: «Είναι 1 εκατομμύριο ευρώ από τη διακοπή και άλλα του χρόνου που δε θα παίξουμε Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καλύψουμε. Δεν μπορώ να πω τι θα κάνουμε αλλά επεξεργαζόμαστε λύσεις. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε για να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».
Για τις πληροφορίες για παραίτηση: «Το είπα σε συνεργάτες μου πως απογοητεύτηκα από όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας. Ακόμα και από κριτική από ανθρώπους που είναι κοντά στην ΑΕΚ. Το σκέφτηκα ναι να φύγω αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει».
Για το αν θα αποχωρήσει: «Τους στόχους που θέσαμε τους πραγματοποιήσαμε. Το όνειρό μου είναι να διεκδικούμε όλους τους τίτλους παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο. Οι διακρίσεις θα έρθουν κάποια στιγμή. Είναι μεγάλο θέμα αν θα μείνω στην ΑΕΚ. Κάθε άνθρωπος φθείρεται αν μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Δε θα μείνουμε επ’ άπειρον, έχουμε ημερομηνία λήξης».
Για το δικό του μέλλον και τον τρόπο που δουλεύει η ΑΕΚ: «Είτε καταλάβω είτε όχι από ποδόσφαιρο ο τρόπος που δουλεύουμε δε θα αλλάξει. Εμείς καθορίζουμε τον προϋπολογισμό, προσλαμβάνουμε τεχνικό διευθυντή και του λέμε τους στόχους. Εκείνος βρίσκει προπονητές και παίκτες για να πετύχει τους στόχους. Το σύστημα δούλεψε με μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει σημασία αν καταλάβω εγώ από ποδόσφαιρο υπάρχουν ειδικοί».
Για το οικονομικό:  «Αρχή μας είναι να απλώνουμε το χέρι μέχρι εκεί που φτάνουμε. Δεν καθυστερήσαμε ποτέ κανέναν μισθό. Όταν πήγαμε πριν ένα μήνα και ζητήσαμε μειώσεις συμφωνήσαμε με όλους. Μέσα σε δύο ώρες συμφωνήσαμε με όλους και μας χάρισαν 20% του συμβολαίου τους. Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής δουλειάς. Αν αρχίσουμε χωρίς φιλάθλους η ΑΕΚ θα χάσει 400 χιλιάδες ευρώ από τα εισιτήρια διαρκείας που θα τα είχαμε το καλοκαίρι. Πρέπει να βρούμε άλλα εισοδήματα, δεν είναι εύκολο».
Για την κριτική που δέχεται: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ το σωματείο ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος. Βάλαμε τέσσερις στόχους. Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα να πρωταγωνιστεί, τις ακαδημίες, το γήπεδο και την εξυγίανση. Τα πετύχαμε όλα. Βγαίνουμε Ευρώπη, καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στο οικονομικό, παραδώσαμε γήπεδο για τις ακαδημίες και το ΑΕΚ Αρένα έχει χτιστεί με 80% λεφτά από φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ. Είμαστε το μόνο μη προσφυγικό σωματείο που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Να μην ξεχνάμε που είμαστε και που ήμασταν. Είμαστε τέταρτοι – πέμποι σε μπάτζετ και είμαστε ανταγωνιστικοί για τις πρώτες θέσεις. Όσοι δεν τα βλέπουν δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους. Λάθη θα κάνουμε και αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να το κάνουν καλύτερα».
Για τη θετική ψήφο της ΑΕΚ για αύξηση των ομάδων: «Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των 12 ομάδων. Είναι πιο ανταγωνιστικό και το είδαμε φέτος. Ψηφίσαμε 14 διότι θα ήταν άδικο για τις ομάδες να μη βγουν κατηγορία. Έτσι το δεχθήκαμε για ένα χρόνο πρωτάθλημα 14 αγώνων με δικλείδες πως θα επιστρέψουμε στις 12. Ίσως καλύτερα να παίξουμε και με play off όπως το ξανακάναμε».
«Εμείς επιμέναμε να παίξουμε γιατί είμαστε οι πιο αδικημένοι από τη διακοπή. Απέχαμε τέσσερις πόντους και υπήρχαν 27 διεκδικήσιμοι. Μπορούσαμε να το πετύχουμε ή έστω να το παλεύαμε στο γήπεδο».
Αν άλλαξε θέση η ΑΕΚ: «Πριν τρεις μήνες με 50-60 κρούσματα είπαμε πως ίσως δεν τελειώσει. Αλλά με τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας το είπαμε. Από τη στιγμή που βλέπαμε να βελτιώνεται η κατάσταση δεν υπήρχε λόγος να μην τελειώσει στο γήπεδο».
«Θεωρώ πως αν συζητούσαμε τώρα αυτό το πρωτόκολλο, ίσως να ήταν αλλιώς. Θεωρώ βιαστήκαμε. Δε δώσαμε χρόνο να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».
Για το αν ήταν απόφαση της κυβέρνησης: «Η ΚΟΠ έφτιαξε ένα πρωτόκολλο για να παίξουμε. Οι επιστήμονες έλεγαν πως κάποια στοιχεία δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά. Ο ΠτΔ είπε πως δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο με κρούσματα και πιθανό νέο lockdown και καταστροφή της οικονομίας. Όμως, την επόμενη μέρα πήραμε την απόφαση. Αν περιμέναμε 2-3 βδομάδες ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Με 1-2 κρούσματα ημερησίως, μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς πρόβλημα».
Για τη σχέση που έχει με τους άλλους προέδρους: «Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τους προέδρους. Ο καθένας έβλεπε τι τον συνέφερε και έτσι ψήφισε. Δε θα χαλάσουν οι σχέσεις μας. Αντίθετα, γνωριστήκαμε καλύτερα τώρα».
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Εμείς διαχρονικά είχαμε τη θέση να τελειώσει στο γήπεδο. Ώστε οι τίτλοι και η Ευρώπη να κριθούν εκεί. Δυστυχώς εμείς και η Ανόρθωση ήμασταν οι μόνες ομάδες που το είπαμε. Η ψηφοφορία ήταν 18-2. Ο καθένας είδε το συμφέρον του, τη θέση του ή τα οικονομικά και έκανε ό,τι τον σύμφερε. Μας στεναχώρησε πολύ η απόφαση αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε, ήταν δημοκρατική. Βιαστήκαμε να το διακόψουμε. Έπρεπε να περιμένουμε. Βλέπουμε άλλες χώρες να παίζουν».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy