“Καταλήξαμε σε συμφωνία και το συμβόλαιο με τον Απόλλωνα λύθηκε…”

Ο Βενσάν Μπεσάτ μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την Κύπρο αλλά και για τη μεταγραφή του Γκακπέ στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

«Το συμβόλαιο μου είχε μόλις ολοκλρωθεί με την Καέν και παρά το γεγονός πως είχα επαφές με ομάδες απ’ την πρώτη κατηγορία και τη δεύτερη Γαλλίας επέλεξα να πάω στο εξωτερικό. Ήμουν 32 ετών και ήταν ευκαιρία να βρω κάτι διαφορετικό. Το Ιούλιο του 2018, ήρθαν οι επαφές με την Κύπρο. Ήξερα πως είχαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στα προκριματικά του Europa League και έτσι υπέγραψα στην Ανόρθωση και μετά τον Απόλλωνα. Στο παρελθόν στην Κύπρο υπήρχαν υποψίες και ανησυχίες για στημένα παιχνίδια, με τους διαιτητές να έχουν εμπλοκή. Αργότερα μπήκαν μέχρι και βόμβες κάτω από αυτοκίνητα διαιτητών από οπαδούς. Για να σταματήσουν όλα αυτά η κυβέρνηση πήρε δραστικά μέτρα (με την κάρτα οπαδού) και οι οπαδοί δεν συμφώνησαν καθόλου με αυτά. Ως αποτέλεσμα τα στάδια είναι σχεδόν άδεια. Η ατμόσφαιρα πιο πριν ήταν εντυπωσιακή όμως δεν είχα την ευκαιρία να το ζήσω. Ακόμη και έτσι παραμένει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και μια εξαιρετική εμπειρία».

«Είχα μεγάλο πρόβλημα με την ομάδα αυτή τη χρονιά και ήμουν πολύ άτυχος. Θα μπορούσα να πάω στον Απόλλωνα απ’ το 2018 όμως επέλεξα την Ανόρθωση καθαρά για το οικονομικό όμως τον Μάρτιο του 2019 βρήκαμε τη χρυσή τομή με τον Απόλλωνα και υπέγραψα εκεί. Στην πορεία η ομάδα κατέληξε με 16 ξένους- κοινοτικούς πέραν των 23 ετών και συνολικά η ομάδα είχε το δικαίωμα για 15. Ο προπονητής μας είχε απολυθεί μετά τους αγώνες με την PSV στα play-offs του Europa League. Με βάση τον μισθό και την ηλικία μου, η ομάδα επέλεξε να με αφήσει εκτός λίστας του πρωταθλήματος και μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να μείνω στην ομάδα και μόνο στις προπονήσεις ή να με δώσουν δανεικό.

Απέρριψα τη δεύτερη προσφορά. Δεν θα άλλαζε η καριέρα μου για 10 παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος και δεν ήθελα επίσης να τους ικανοποιήσω. Έμεινα στην ομάδα μόνο στις προπονήσεις και ο νέος προπονητής μιλούσε γαλλικά. Μου είχε πει μάλιστα πως όταν βρει την ευκαιρία θα με έβαζε πίσω στη λίστα του πρωταθλήματος. Όμως μετά από ένα μήνα τον έδιωξαν. Ο προηγούμενος προπονητής επέστρεψε και έπρεπε να περιμένουμε τον Γενάρη για να μπορέσω να γραφτώ στον κατάλογο ξένων – κοινοτικών για το πρωτάθλημα. Είχα υπογράψει για δύο χρόνια, όμως είχα αποφασίσει πως στο τέλος της χρονιάς θα σταματούσα το ποδόσφαιρο καθώς δεν είχα κίνητρα και δεν το διασκέδαζα. Δεν μπορείς να εξαναγκάζεις κάτι, είναι ανούσιο.

Το Δεκέμβρη είχα συζήτηση με τον προπονητή και μου μετέφερε πως δεν θα με έβαζε στον κατάλογο των παικτών που θα μπορούσαν να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Ήθελαν να με δώσουν σε άλλη ομάδα. Είχα επαφές με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Γαλλίας, με την 5η ομάδα τότε στην Ελλάδα και με μια άλλη στην Κύπρο, όμως δεν προχώρησε. Στις 30 Ιανουαρίου ήθελαν να σπάσουμε το συμβόλαιο και να μείνω χωρίς ομάδα, όμως δεν μπορούσα να πω ναι γιατί θα ήταν αδύνατο να βρω ομάδα σε μια μέρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα καταλήξαμε σε μια συμφωνία και το συμβόλαιο με τον Απόλλωνα λύθηκε. Από τότε βλέπω τα μελλοντικά μου πλάνα. Λόγω του σχολείου στο οποίο πήγαιναν τα παιδιά μου αποφασίσαμε να μείνουμε μέχρι τον Μάη στην Κύπρο, όμως λόγω του COVID-19 έκλεισαν τα σχολεία».

«Είχα μεγάλη εμπλοκή στον ερχομό του Γκακπέ μαζί με τον ατζέντη μου. Είχα δώσει το όνομά του στον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή και τελικά ήρθε. Με στήριξε πολύ, όπως κι άλλοι ξένοι που δεν καταλάβαιναν την κατάσταση. Κάποιοι από τους παίκτες που ήρθαν τον Γενάρη νόμιζαν ότι ήμουν τραυματίας ή τιμωρημένος».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy