Σε καλή κατάσταση το αγοράκι με Kawasaki στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Σε καλή γενική κατάσταση είναι το αγοράκι 4,5 χρόνων που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με την νόσο καβασάκι και αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων να πάρει εξιτήριο, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου δρ Αβραάμ Ηλίας.

Το αγοράκι υποβλήθηκε σε τέσσερα τεστ για κορωνοϊό αλλά ήταν αρνητικό. Όπως ανέφερε ο δρ Ηλίας είναι το τρίτο παιδί που ασθένησε με καβασάκι φέτος. Το ένα από τα τρία που είχε ασθενήσει ήταν θετικό στον κορωνοϊό κάνοντας πιο σοβαρή την κλινική του εικόνα. Κάθε χρόνο ασθενούν με καβασάκι γύρω στα δέκα παιδιά.

Το 4,5 χρονών αγοράκι, το οποίο νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα περίπου στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, παραπέμφθηκε από ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού λόγω υψηλού πυρετού που δεν ανταποκρινόταν στην χορήγηση αντιβιοτικών. Επίσης το παιδί είχε τραχηλική λεμφαδενίτιδα.

«Στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου παρουσίασε ορισμένες κλινικές εκδηλώσεις που παραπέμπουν σε νόσο καβασάκι στην άτυπη μορφή. Δεν πληρούσε και τα πέντε κλινικά κριτήρια του συνδρόμου. Είχε κόκκινα μάτια, χειλίτιδα, μωροειδή γλώσσα, πυρετό που επέμενε να είναι υψηλός μέχρι την ένατη ημέρα παρά την χορήγηση αντιβιοτικών και είχε υψηλούς δείκτες φλεγμονής», σημείωσε ο δρ Ηλίας.

Ανέφερε ότι είχε γίνει ένα τεστ για κορωνοϊό στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο που νοσηλευόταν που ήταν αρνητικό. Επειδή, εξήγησε, υπάρχει συσχέτιση του κορωνοϊού με αυξημένα περιστατικά καβασάκι, είχαμε κάνει κι εμείς άλλα τρία τεστ κορωνοϊού, τα οποία ήταν αρνητικά.

Ο δρ Ηλία είπε ότι το παιδί στην θεραπεία ανταποκρίθηκε θεαματικά, υποχώρησε ο πυρετός, βελτιώθηκε η κλινική του εικόνα και παίρνει τώρα θεραπεία του άτυπου καβασάκι. «Θα μείνει για παρακολούθηση και αναμένεται στα επόμενα λίγα εικοσιτετράωρα να πάρει εξιτήριο αν συνεχίσει έτσι η καλή του κατάσταση», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy