Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού και το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου για τον θάνατο της Νίκης Φυτίδου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει με θλίψη, το θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας της πόλης μας, Νίκης Μ. Φυτίδου.

Η κηδεία της θα γίνει με δαπάνες του Δήμου Λεμεσού, την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 στις 2.00 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Την α. Νίκη Μ. Φυτίδου θα αποχαιρετίσει εκ μέρους της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού,Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα social media για τον θάνατο μιας σπουδαία προσωπικότητα της πόλης, της Νίκης Φυτίδου.

Αναλυτικά:

«Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Νίκης Μ.Φυτίδου, μιας προσωπικότητας της πόλης μας η οποία έχει συνδέσει το όνομά της, όπως επίσης και η οικογένειά της με την αθλητική ιστορία της Λεμεσού.

Από πατέρα αθλητή, τον Μιχάλη Φυτίδη, επί σειράν ετών αξιωματούχου του ΓΣΟ, κληρονόμησε το αθλητικό πνεύμα και την αγάπη για τον αθλητισμό και από τη μητέρα της, τη Χριστίνα Φυτίδου, κληρονόμησε το φιλάνθρωπο πνεύμα και την προσφορά προς όσους είχαν ανάγκη.

Η Νίκη Φυτίδου, κυριολεκτικά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ΓΣΟ. Έχει συνδέσει σήμερα το όνομά της με το «Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ» με δωρεά της προς τον Δήμο Λεμεσού μιας έκτασης γης παραπλεύρως του υφιστάμενου χώρου του ΓΣΟ. Τη δωρεά αυτή ακολούθησαν και άλλες δωρεές προς το Δήμο Λεμεσού, καθιστώντας την Μεγάλη Ευεργέτιδα του Δήμου.

Η Νίκη Μ. Φυτίδου υπήρξε Αθλήτρια του ΓΣΟ και διακρίθηκε ιδιαίτερα ως αθλήτρια της δισκοβολίας, με σημαντικά ρεκόρ, προσφέροντας πολλαπλά στον ΓΣΟ με τη συμμετοχή της. Το 1995 τιμήθηκε μαζί με άλλους αθλητές και αθλήτριες του ΓΣΟ, καθώς και παράγοντες των αθλητικών σωματείων της πόλης, αλλά και για προσφυγικά σωματεία που είχαν τη Λεμεσό ως έδρα τους σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού προς τιμήν όλων όσοι τίμησαν την πόλη στον τομέα του αθλητισμού.

Άτομο χαμηλών τόνων, με δυναμική προσωπικότητα, στάθηκε δίπλα σε αρκετούς αθλητές, και πρωτοστάτησε σε πολλές άλλες αγαθοεργές πράξεις. Η Νίκη Φυτίδου, ταύτισε το όνομά της με το πνεύμα του αθλητισμού και την αγάπη προς την πόλη της.

Ο Δήμος Λεμεσού θα προβεί σε διευθετήσεις για την κηδεία της και επίσης θα διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων προς τιμή της Νίκης Μ. Φυτίδου».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy