Εξέδρες με το 33% των φιλάθλων στη νέα σεζόν!

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας goal.philenews.com, η επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν θα γίνει με κόσμο στις εξέδρες. Έχει καταρτιστεί σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία ενώ έχουν ενημερωθεί τα σωματεία και η επιδημιολογική ομάδα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η αβεβαιότητα για την επιστροφή στην καθημερινότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου διατηρείται στα ύψη. Στην παρούσα φάση, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πότε θα αρχίσει η νέα σεζόν, με ποια μορφή θα διεξαχθεί και ποια θα είναι η εικόνα των γηπέδων μας. Όσον αφορά στις ημερομηνίες, πολλά θα εξαρτηθούν από τις κατευθυντήριες γραμμές της ΟΥΕΦΑ, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι αποφάσεις της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας που θα δώσει οδηγίες για τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα.

Το «Goal» αποκαλύπτει ότι ενόψει νέας περιόδου, έχει ανάψει πράσινο για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων μας. Το σχέδιο είναι υπό επεξεργασία, ενημερώθηκαν τα σωματεία και η επιδημιολογική ομάδα και υπάρχει ήδη η συγκατάθεση (υπό προϋποθέσεις) ότι σε κάθε γήπεδο της Α’ Κατηγορίας θα μπορούν να βρίσκονται φίλαθλοι που αντιστοιχούν στο 33% της χωρητικότητας του γηπέδου. Με αυτόν τρόπο θα μπορούν να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας προστασίας από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τις ομάδες μας, αφού δεν θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν σε συνθήκες… Γερμανίας (υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από το σκηνικό των άδειων εξέδρων), ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να έχουν κάποια έσοδα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εφόσον η σχετική πρόνοια περάσει στα σχετικά διατάγματα, οι σύλλογοι θα μπορέσουν να διαθέσουν αυτές τις θέσεις και ως εισιτήρια διαρκείας. Σε κάποιες ομάδες, μάλιστα, η παρουσία φιλάθλων που αποτελούν το 33% της χωρητικότητας των σταδίων, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού σπανίως είχαν μεγαλύτερη προσέλευση (βλέπε σχετικό πίνακα).

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες εκκρεμότητες, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προσπαθεί να κατασταλάξει σε ένα νέο προγραμματισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της κάθε χώρας ξεχωριστά. Η 25η Μαΐου είχε καθοριστεί ως η ημερομηνία, κατά την οποία οι εθνικές ομοσπονδίες ήταν υποχρεωμένες να ενημερώσουν την ΟΥΕΦΑ για τις αποφάσεις τους, αν θα συνεχίσουν δηλαδή τις διοργανώσεις, ποια μορφή θα έχουν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Το σίγουρο είναι ότι το καλεντάρι της σεζόν 2020-21 θα διαφοροποιηθεί, αφού αρχές Ιουλίου περιλάμβανε τους πρώτους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Για την Κύπρο που διέκοψε τις διοργανώσεις της δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για τις υπόλοιπες χώρες που συνεχίζουν, δεν υπάρχει χρόνος για ευρωπαϊκούς αγώνες, αφού τα πρωταθλήματα τους θα είναι σε εξέλιξη μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Για τις κυπριακές διοργανώσεις της νέας περιόδου, θα είναι πιο εύκολος ο προγραμματισμός μόλις ανακοινωθεί το νέο καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ. Από κει και πέρα, με δεδομένη την αύξηση ομάδων στην Α’ Κατηγορία, από 12 σε 14 και τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, στις τάξεις της ΚΟΠ και των σωματείων κερδίζει έδαφος το σενάριο που αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικά οι αγώνες των δύο γύρων (26 αγωνιστικές) θα υποβαθμιστούν αυτόματα οι δύο τελευταίες ομάδες, ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιπες δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι για την ανάδειξη του πρωταθλητή για τους πάνω και τις άλλες δύο ομάδες τους υποβιβασμού για τους κάτω. Με περιορισμούς στις ημερομηνίες του κυπέλλου (ενδεχομένως και τη μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη φάση του θεσμού), οι ημερομηνίες βγαίνουν.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ… 33%

ΓΗΕΔΟ ΘΕΣΕΙΣ 33%
ΓΣΠ 22.859 7.543
Τσίρειο 13.331 4.399
«Α. Παπαδόπουλος» 10.230 3.376
«Στ. Κυριακίδης» 9.394 3.100
Μακάρειο 8.000* 2.640
ΑΕΚ Αρένα 7.400 2.442
Δασάκι Άχνας 7.000 2.310
«Τάσος Μάρκου» 5.800 1.914
«Αμμόχωστος» 5.500 1.815

*Δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός θέσεων λόγω προβλημάτων για θέματα ασφάλειας.

Πηγή: www.goal,philenews.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy