“Επανεκκίνηση 11.6 με το ντέρμπι της Σεβίλης”

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga Χαβιέρ Τέμπας, δήλωσε ότι ελπίζει πως το ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μπέτις και της Σεβίλλης θα είναι εκείνο που θα ξεκινήσει πάλι την σεζόν  στην κορυφαία κατηγορία στις 11 Ιουνίου, μετά από διακοπή τριών μηνών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
«Υπάρχει η πιθανότητα να διεξαχθεί ένα παιχνίδι στις 11 Ιουνίου, το οποίο θα είναι το μοναδικό εκείνο το βράδυ και ίσως να υπάρχει αφιέρωμα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό», δήλωσε ο Τέμπας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Movistar.

«Ελπίζω ότι η ημερομηνία να επιβεβαιωθεί και θα θέλαμε το παιχνίδι να είναι το ντέρμπι της Σεβίλλης, ξεκινώντας στις 10 μ.μ. (σ.σ: 11 ώρα Ελλάδας)».
Η Ισπανία θα συνεχίσει το πρωτάθλημα με αγώνες χωρίς θεατές, μετά το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες.
Όλο το οργανωμένο ποδόσφαιρο στην Ισπανία τέθηκε σε αναστολή επ ‘αόριστον στις 12 Μαρτίου. Η Ισπανία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό, με 235.290 κρούσματα και 28.752 θανάτους.

Όλα τα μη επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν ακυρωθεί, ενώ οι σύλλογοι στα δύο κορυφαία τμήματα έχουν ξαναρχίσει προπόνηση σε ομάδες έως και 10 παικτών.
Ο Τέμπας είπε ότι ο επόμενος στόχος είναι οι κανονικές προπονήσεις.
«Αυτή τη στιγμή είναι ο κύριος στόχος μας, και αν μπορούμε να το πετύχουμε, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε την επιστροφή του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε. «Η ανακοίνωση της κυβέρνησης μας εξέπληξε, αλλά δείχνει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό για αυτήν τη χώρα».
Η Μπαρτσελόνα ηγείται της La Liga με δύο βαθμούς μπροστά από την Ρεάλ Μαδρίτης, 11 αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy