Δρ.Κωστρίκης στο Ράδιο Πρώτο: Συζητούμε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων

Θέμα που συζητά η επιδημιολογική ομάδα είναι το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και κατ’ επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτό ανέφερε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και την Πρώτη Εκπομπή.

Ο δρ. Κωστρίκης είπε ότι σε κάποια φάση ανοίγουν και τα νηπιαγωγεία. Αναφορικά με το πώς βλέπει το άνοιγμα της περασμένης Πέμπτης και την σταδιακή επάνοδο της κοινωνίας στην καθημερινότητα ο ίδιος είπε ότι χθες βράδυ έκανε βόλτα με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή της Λεμεσού όπου η εικόνα που αντίκρισε δεν ήταν η επιθυμητή.

Κόσμος μαζεμένος, τραπέζια σε κοντινές αποστάσεις και ουσιαστικά ο κόσμος έκανε ότι έκανε και πριν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε τόνισε είναι ότι η τήρηση των μέτρων είναι αυτή που θα μας κρατήσει μακριά από ανεπιθύμητες εξελίξεις. Η ιχνηλάτηση ενός κρούσματος θα γίνει πολύ δύσκολη αν το άτομο βρισκόταν σε ένα τραπέζι όπου έκανε χειραψίες και συνάντησε άλλα 15 άτομα από άλλα 5 τραπέζια.

Σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα της κατάργησης της καραντίνας ο δρ. Κωστρίκης είπε ότι μπαίνει πλέον το εξειδικευμένο μέτρο του αυτοπεριορισμού. «Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να βρουν τρόπο που να ελέγχουν τον αυτοπεριορισμό. Αυτό μπορεί να γίνεται με τηλεφωνήματα ή με ηλεκτρονικό τρόπο. Για παράδειγμα στο Χονγκ Κονγκ μπαίνουν βραχιολάκια στα άτομα αυτά», είπε.

Αναφορικά με την χθεσινή εικόνα ο δρ. Κωστρίκης είπε ότι είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χθες είχαμε μόνο ένα εγχώριο κρούσμα. Συνεχίζεται η καλή εικόνα σε ότι αφορά την εγχώρια λοίμωξη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy