“Δεν θα έχουμε θέμα με την ΟΥΕΦΑ, θέλουμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα”

Δηλώσεις παραχώρησε σήμερα(25/5) στον Super Sport FM ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Θεωρείτε ότι ήταν η πιο σωστή η απόφαση για τη διακοπή; «Ναι. Οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί. Οι επιδημιολόγοι δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους. Ήταν η καραντίνα των 14 ημερών για τις ομάδες, αλλά και ο μη ικανοποιητικός χρόνος προετοιμασίας. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Ζητήσαμε κάποια πράγματα, όπως γίνεται και σε άλλες ομοσπονδίες. Για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε εκείνη την απόφαση, που δεν προτιμούσαμε».

Για ότι λένε ότι η απόφαση είχε ληφθεί; «Διαφωνώ κάθετα. Γιατί δεν την πήραμε τότε την απόφαση; Η δική μας η έννοια ήταν να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Το πρωτόκολλο ήταν πολύ λογικό. Θεωρούσαμε ότι μπορούσαν να το δεχτούν».

Έχετε ενημερώσει την UEFA; «Ναι. Πήραν την ενημέρωση και ότι ήταν όλα εντάξει. Δεν έχουμε θέμα».

Για το αν θα δοθεί ο τίτλος της πρωταθλήτριας στην Ομόνοια; «Όχι δεν θα δοθεί. Το ζήτησε ο κ. Παπασταύρου σε μια επαφή με τον πρόεδρο της ΚΟΠ. Σε καμία κατηγορία δεν θα αναδείξουμε πρωταθλήτρια. Αυτή είναι η απόφαση μας. Αυτό συζητήσαμε στην τελευταία μας συνεδρία».

Για το ότι αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες ομάδες σε άλλες χώρες: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στο πρωτάθλημα μας, αυτό είναι που έχουμε αποφασίσει. Αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες».

Για το ότι η Ανόρθωση δεν σταματά τις ενέργειες της στο νομικό κομμάτι: «Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί μια ομάδα να πάει κόντρα στην UEFA.  Αν έχει κάποια επιχειρήματα, μπορεί να τα καταθέσει».

Αν υπάρχει κάποια απόφαση για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Θα αποφασίσουμε όταν μας επιτρέψει η UEFA. Θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι. Κάνουμε κάποιους προγραμματισμούς για να είμαστε έτοιμοι αλλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος».

Στις 17 Ιουνίου θα γίνει η εκτελεστική της UEFA. Θα περιμένουμε μέχρι αυτή την ημερομηνία; «Αν έρθει νωρίτερα, μια ειδοποίηση για ομοσπονδίες όπως τη δική μας, θα την εξετάσουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε. Κάτι θα ξέρουμε από πριν την εκτελεστική. Αυτοί οι σχεδιασμοί γίνονται από πριν».

Για τον τρόπο διεξαγωγής και αν θα είναι πιο λίγα τα παιχνίδια: «Έχουμε δημιουργήσει ένα σχεδιασμό για να μην μειωθούν τα παιχνίδια. Στην πρώτη φάση, να πέσουν δύο ομάδες και να έχουμε τη δεύτερη φάση στη συνέχεια. Αυτό είναι μια πιθανότητα. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για το αν θα περάσει. Αυτό θα επιτραπεί από το πότε θα μας αφήσει η UEFA να αρχίσουμε το πρωτάθλημα».

Μπορεί να διαφοροποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του κυπέλλου; «Δεν είναι μια από τις σκέψεις που κάναμε. Θα το δούμε και αυτό».

Θα πρέπει να τελειώσει μέχρι τέλη Απριλίου λόγω του ότι ακολουθεί το Euro U17; «Ναι, υπάρχει αυτός ο προβληματισμός γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε μια τέτοια διοργάνωση. Θα πρέπει να τελειώσουμε νωρίτερα. Θα πρέπει να ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε για να ξέρουμε πότε θα το τελειώσουμε. Ότι και να πούμε είναι υπό την αίρεση της πανδημίας».

Για το ενδεχόμενο να έχουμε κόσμο τη νέα χρονιά: «Θέλουμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα. Θα βοηθήσει κυρίως στο αγωνιστικό».

Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν υπάρχει κάτι νεότερο: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την UEFA. Τέλος της βδομάδας ίσως έχουμε πληροφορίες που θα επικυρωθούν από την εκτελεστική».

Για το πότε θα γίνουν τα προκριματικά και αν: «Μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα. Η UEFA δεν θέλει να επηρεάσει την έναρξη των προκριματικών».

Για τους ξένους διαιτητές: «Όλα τα έχουμε στο μυαλό μας. Οι ξένοι διαιτητές ήρθαν φέτος αφού υπήρχε μια παράκλησή από φίλαθλους και σωματείων εξαιτίας πολλών κακών διαιτησιών που είχαμε μια περίοδο. Η κυπριακή διαιτησία είναι μέρος του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε εκτός. Επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή κυπριακή διαιτησία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνουμε ενέργειες για να μειώσουμε την προκατάληψη. Θα το πολεμήσουμε γιατί χρειάζεται κυπριακή διαιτησία. Αν τα καταφέρνουν καλά στο εξωτερικό, δεν υπάρχει λόγος να μην τα καταφέρνουν., Όταν δεν τα καταφέρνουν, η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει άλλες λύσεις».

Για το ότι γίνονται τεράστια λάθη: «Θα το δούμε δεν μπορούμε να προδικάσουμε. Θέλουμε την κυπριακή διαιτησία να κάνει όλους τους αγώνες Θέλουμε να μειωθεί η προκατάληψη».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy