Που θα βρει η νέα αγωνιστική σεζόν τον δεκαεφτάχρονο Μάριο Κωνσταντίνου

Ο δεκαεφτάχρονος πλέον, Μάριος Κωνσταντίνου είχε προχθές(22/5) τα γενέθλια του ψάχνει νέες προκλήσεις στη μπασκετική του καριέρα. Η νέα χρονιά ίσως του επιφυλάξει εκπλήξεις, για να δούμε τι θα γίνει.

Πάμε να δούμε ένα άρθρο για τον Μάριο από τη ιστοσελίδα triponta.com.cy:

Αν κάνουμε όμως μία αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του, φαίνεται πως έχει κάνει τόσα… πολλά!

Ο νεαρός Λεμεσιανός ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου έδειξε αμέσως το ταλέντο του, αφού οδήγησε την ομάδα του σε δύο διαδοχικούς τελικούς, στους Κ12 και Κ14. Την δεύτερη μάλιστα χρονιά, αναδείχθηκε από τους Κύπριους προπονητές, ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής της ηλικίας του.

Εκείνο το καλοκαίρι η Εθνική Κ14 πήρε μέρος σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά στον Κολινδρό, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Εθνικών της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, αλλά και την Κ16 της Παλαιστίνης. Η Εθνική μας έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και ο Μάριος τράβηξε τα βλέμματα του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση να φύγει από την Κύπρο σε τόσο μικρή ηλικία και να πάει στην Ελλάδα ήταν δύσκολη, αλλά αποφάσισε να κυνηγίσει το όνειρό του και το έπραξε. Έπαιξε για έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα έπαιζε στην Μικρή ΕΚΑΣΘ, με τους καλύτερους έλληνες καλαθοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης, ενώ αγωνίστηκε το καλοκαίρι και στην Εθνική Κύπρου των Παίδων.

Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην ιστορικότερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, την ΧΑΝΘ όπου και αγωνίζεται τα τελευταία 2 χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες σε Παίδες και Εφήβους. Τον πρώτο χρόνο με την νέα του ομάδα, μπήκε στο Final 4 των Παίδων (μετά από πολλά χρόνια απουσίας), ενώ το καλοκαίρι έπαιξε και πάλι στην Εθνική Παίδων. Στην δεύτερη χρόνια έπαιζε στην ομάδα των εφήβων, η οποία βρέθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πριν την διακοπή λόγω Κορωνοϊού. Παράλληλα ήταν μέλος και της αντρικής ομάδας.

Αγωνίστηκε με επιτυχία με την Εθνική Εφήβων στο τουρνουά «Νίκος Γκάλης» στην Πάφο, όπου έπαιξε εκπληκτικά, σκοράροντας αρκετά και ειδικότερα έξω από την γραμμή των 6.75!

Τέλος, να αναφέρουμε πως για την νέα αγωνιστική περίοδο αναμένονται.. εξελίξεις!!!

triponta.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy