Κανένα κρούσμα στην Κίνα, στην 2η θεση η Βραζιλία

Η Κίνα δεν κατέγραψε σήμερα κανένα νέο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, για πρώτη φορά από τότε που η χώρα ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία για την επιδημία τον Ιανουάριο. Η ασθένεια εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, αλλά η μετάδοση της έχει σταματήσει ουσιαστικά στη χώρα.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για σχεδόν 83.000 περιπτώσεις μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων 4.634 θανατηφόρων. «Πετύχαμε μια σημαντική στρατηγική επιτυχία στην απάντησή μας στην Covid-19», δήλωσε χθες ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ κατά την έναρξη της ετήσιας συνέλευσης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Μπροστά από 3.000 βουλευτές που φορούσαν μάσκες, ο Λι ωστόσο τόνισε «τη γιγάντια αποστολή» που παραμένει να εκπληρωθεί.

Η Βραζιλία ξεπέρασε χθες την Ρωσία σε αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, έχοντας καταγράψει συνολικά 330.890 περιπτώσεις μολύνσεις του ιού. Πλέον η λατινοαμερικάνικη χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ.

Η χώρα κατέγραψε χθες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 1.001 νέους θανάτους εξαιτίας του ιού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 21.048, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός – κρουσμάτων και θανάτων – είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής κινείται αργά στη διεξαγωγή τεστ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy