Αγώνες – φαντάσματα για στοιχηματισμό εν μέσω καραντίνας!

Αποκαλύφθηκαν ποδοσφαιρικά παιχνίδια που δεν έγιναν ποτέ σε Ουκρανία και Βραζιλία, αλλά στα οποία μπορούσες να ποντάρεις, εν μέσω καραντίνας, λόγω κορωνοϊού.
Οι αγώνες – φαντάσματα είναι, δυστυχώς, συνήθης πρακτική και τα θύματά τους πάρα πολλά σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού, μάλιστα, υπήρξαν επιτήδειοι που πλούτισαν μέσω αυτής της (παράνομης βεβαίως) διαδικασίας.
Στις 25 και 26 Μαρτίου «δημιουργήθηκε» στην Ουκρανία το τουρνουά Azov, με ιστοσελίδα, προφίλ στο Facebook που εξηγούσε λεπτομέρειες του (ανύπαρκτου) τουρνουά με την συμμετοχή μιας ομάδας ονόματι Μπέρντιανσκ (το όνομα προέκυψε από μια παλαιότερη ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης) και άλλα πολλά «ωραία», προκειμένου να τσιμπήσει ο παίκτης του στοιχήματος, ελλείψει άλλων αγώνων.
Η εταιρεία Sportradar, υπεύθυνη για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο στοίχημα, εντόπισε και κατήγγειλε την απάτη, με εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας να υποχρεούται να κάνει διευκρινιστικές δηλώσεις για ένα τουρνουά που δεν διεξήχθη ποτέ, τουλάχιστον… εντός γηπέδου.
Τις ίδιες ημέρες, όμως, προέκυψε στην Βραζιλία ένας αγώνας ανάμεσα στην Αντράους από το Παρανά και την Γκρέμιο Σεράνο της Παραΐμπα, ο οποίος πιθανότατα δεν διεξήχθη ποτέ, αλλά είχε επάνω του μεγάλο στοιχηματισμό.
Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι συμφωνήθηκε ένα αποτέλεσμα και στην (μεγάλη) κομπίνα εμπλέκονταν γραφεία εικονικών στοιχημάτων που έχουν την έδρα τους σε οικονομικούς παραδείσους, όπου αυτή η διαδικασία επιτρέπεται.
Το ποσοστό στημένων αγώνων μέσα στο 2020 έχει πέσει κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, κάτι όμως που είναι μάλλον… τρομακτικό, με δεδομένο ότι η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων έχει πέσει κατά… 95%! Είναι ξεκάθαρο ότι ο κίνδυνος των στημένων αγώνων είναι (και θα είναι) πάντα υπαρκτός.
Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της Sportradar στην εφημερίδα «Marca», οι αγώνες – φαντάσματα λαμβάνουν συνήθως χώρα όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, κατά κανόνα υπό τον «μανδύα» των φιλικών αγώνων.
«Γι’ αυτό και δεν είναι περίεργο ότι, στην διάρκεια της καραντίνας, όταν η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων έχει σταματήσει, κάποιες εγκληματικές ομάδες επιχειρούν να οργανώσουν αγώνες – φαντάσματα», προσθέτει.
gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy