Άνοιξαν τα σχολεία με μειωμένη παρουσία

Εν μέσω έντονων ανησυχιών επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών, με τους τις ανησυχίες των γονιών να μην καθησυχάζονται, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία. Αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σήμερα πίσω στα θρανία, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, είναι μεγάλο στοίχημα με τους οργανωμένους γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, να δηλώνουν πως μετά το πέρας των μαθημάτων θα κριθεί η μέρα.

Αρκετοί γονείς, δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες, αφού τα παιδιά δεν είναι το ίδιο ώριμα με τους τελειόφοιτους.

Παράλληλα, στη λίστα με τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είναι και ο καύσωνας, με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να παρατηρηθούν να δυσχεραίνουν την επιστροφή στα θρανία.

Ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως θα είναι κλειστά τα κυλικεία, χαρακτηρίζοντάς το ως μειονέκτημα, αφού οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν το νερό από το σπίτι τους και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το πιθανότερο είναι να μην διατηρηθεί παγωμένο.

Και στα Δημοτικά αναμένεται αποχή

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους μαθητές των Δημοτικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πολλοί γονείς θα επιλέξουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χριστοφή, πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης,  «με τον επαγγελματισμό που διακατέχει τους εκπαιδευτικούς και με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ευελπιστούμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy