Τον Ιούνιο πιθανή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου με…οδηγό την Bundesliga

Το ποδόσφαιρο στην Βραζιλία θα μπορούσε να ξαναρχίσει στα τέλη Ιουνίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) στο Reuters , παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού εξακολουθεί να αυξάνεται στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στη Νότια Αμερική.  Ο Γουόλτερ Φέλντμαν είπε ότι η επιστροφή στη δράση στη γερμανική Bundesliga, όπου εννέα αγώνες πρώτης κατηγορίας παίχτηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο  μετά από δύο μήνες διακοπής, ήταν ένα θετικό παράδειγμα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Ήταν απαραίτητο να σταματήσουμε και η επιστροφή είναι δυνατή», δήλωσε ο Φέλντμαν σε συνέντευξή του στο Reuters. «Αυτό μάθαμε από την επιστροφή του ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι ένα υπέροχο σημάδι. Οι πόρτες ανοίγουν τον Μάιο, πιο ανοιχτές τον Ιούνιο και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τον Ιούνιο, με την επιστροφή της προπόνησης, τα σταθερά πρωτόκολλα και την πιθανότητα ευελιξίας από τις υγειονομικές αρχές, το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει με περιορισμούς», δήλωσε.   Ορισμένες ομάδες της Βραζιλίας έχουν αρχίσει να προπονούνται ξανά, με τους σημερινούς πρωταθλητές της Φλαμένγκο να ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Η θετική εξέλιξη ήρθε μια ημέρα αφότου η Βραζιλία έγινε η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.  Η Βραζιλία κατέγραψε χθες ρεκόρ 1.179 θανάτων από κορονοϊό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, και ανακοίνωσε συνολικά 271.628 κρούσματα.  Τα πρωταθλήματα πολιτειών της Βραζιλίας διακόπηκαν τον Μάρτιο και έπρεπε να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο.

Τα εθνικά πρωταθλήματα είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου και να τελειώσουν τον Δεκέμβριο, αλλά ο Φέλντμαν αναγνώρισε ότι η φετινή σεζόν πρωταθλήματος θα μπορούσε να διαρκέσει το 2021.  Οποιαδήποτε επανεκκίνηση πιθανότατα θα συνέβαινε χωρίς θεατές στις εξέδρες και με όλους τους ίδιους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης που παρατηρήθηκαν στη Γερμανία το σαββατοκύριακο, πρόσθεσε.   Όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής τέθηκαν σε αναστολή εκτός από εκείνο της Νικαράγουα, ενώ χθες επανεκκίνησε το πρωτάθλημα της Κόστα Ρίκα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy