Κόστα Ρίκα, το πρώτο πρωτάθλημα στην Λατινική Αμερική που ξεκίνησε και πάλι

Η Κόστα Ρίκα έγινε η πρώτη χώρα στην Αμερική που ξεκίνησε ξανά το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, χθες με ένα παιχνίδι να διεξήχθη το απόγευμα (ώρα τοπική) πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές κα οι αναπληρωματικοί να κάθονται στις εξέδρες για να εξασφαλιστεί η μεταξύ τους απόσταση.

Το πρωτάθλημα της Κόστα Ρίκα είχε ανασταλεί στις 15 Μαρτίου, αλλά η νίκη της Γκουανταλούπε με 1-0 επί της Λιμόν ήταν το πρώτο από τα έξι παιχνίδι που θα διεξαχθούν στη χώρα της κεντρικής Αμερικής αυτή την εβδομάδα.  «Είναι δύσκολο να φτάσουμε ξανά στην ταχύτητα που είχαμε», δήλωσε ο Αρτούρο Κάμπος, σκόρερ του νικητήριου γκολ. «Νιώθουμε το σώμα μας βαρύ, αλλά είμαστε ευτυχείς που επιστρέψουμε».

Η Κόστα Ρίκα έχει καταγράψει μόλις 866 περιπτώσεις κορονοϊού και μόνο 10 θανάτους.  Οι 12 κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας επέστρεψαν στις προπονήσεις  στις 15 Μαΐου και το πρωτάθλημα ξεκινάει ξανά με κανόνες όπως απαγόρευση στους πανηγυρισμούς να υπάρχουν αγκαλιές παικτών, συνεχή απολύμανση  στα αποδυτήρια και πρόβλεψη για πέντε αλλαγές αντί για τρεις.  Το χθεινό παιχνίδι στην Ερέντια, 10 χλμ. (βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Ζοσέ, πραγματοποιήθηκε  χωρίς θεατές και μεταδόθηκε στην τηλεόραση.

Μόνο τα μέλη της ομάδας, τα μέσα μετάδοσης και οι αξιωματούχοι του αγώνα είχαν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο.  Ορισμένες ομάδες έχουν πουλήσει «εικονικά εισιτήρια» σε οπαδούς των οποίων το πρόσωπο είναι τυπωμένο σε μια αφίσα και τοποθετείται σε θέσεις της εξέδρας. Άλλοι ελπίζουν να δημιουργήσουν μια ζωντανή ατμόσφαιρα με ηχογραφήσεις τραγουδιών και συνθημάτων.

«Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία και γι ‘αυτό συντονίζουμε τα πάντα με τις αρχές», δήλωσε στο Reuters ο Αλεχάντρο Σεκέιρα, πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης ποδοσφαιριστών. «Υπήρχε φόβος τον Μάρτιο όταν δεν είχαμε πρωτόκολλα, αλλά μετά από δύο μήνες ξέρουμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε λοιμώξεις. Κανένας παίκτης δεν έχει αναφέρει καν συμπτώματα , τώρα είναι πολύ ενθαρρυνμένοι και δεσμευμένοι σε υγειονομικά μέτρα».  Το γυναικείο πρωτάθλημα  πρώτης κατηγορίας της χώρας διακόπηκε οριστικά.  Το νέο θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy