Έκκληση για επιστροφή των ακαδημιών

Ο Σύνδεσμος Προπονητών απευθύνει έκκληση στον έντιμο Υπουργό Υγείας και την Επιδημιολογική Ομάδα του όπως να αφουγκραστεί το μήνυμα χιλιάδων παιδιών και εκατοντάδων προπονητών και να επιτρέψει, το συντομότερο δυνατό, την επιστροφή των ακαδημιών ποδοσφαίρου στις προπονήσεις.

Πέρα και πάνω από τις όποιες οικονομικές παραμέτρους, το Υπουργείο Υγείας πρέπει να συνυπολογίσει την αγωνία, τη λαχτάρα και την ανυπομονησία χιλιάδων παιδιών σε όλη την Κύπρο να επιστρέψουν στο άθλημα που αγαπούν και το οποίο έχουν στερηθεί τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες.

Το Υπουργείου Υγείας καλείται να λάβει υπόψη ότι μέσα από την επιστροφή στις προπονήσεις και την οργανωμένη άθληση, χιλιάδες παιδιά θα μπορέσουν να ασκηθούν σε ένα περιβάλλον κατά πολύ ασφαλέστερο από τους δρόμους και τα χωράφια όπου συναθροίζονται ανεξέλεγκτα, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των καταρτισμένων προπονητών τους, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Είναι άλλωστε γνωστό πως πολλές φορές οι προπονητές μπορούν να επηρεάσουν και να κατευθύνουν πολύ περισσότερο ένα παιδί σε σχέση με την οικογένεια και τους δασκάλους, διότι έχουν να ασχοληθούν με κάτι που λατρεύουν: την μπάλα! Ζητούν, λοιπόν, να τους επιτραπεί να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από όλους.

Επίσης, η επιστροφή στις προπονήσεις και η άθληση θα έχει σημαντικότατες, θετικές επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία των παιδιών, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών δεν παραγνωρίζει τους όποιους κινδύνους ελλοχεύουν ακόμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό που ζητάει είναι την ελεγχόμενη με αυστηρά πρωτόκολλα επιστροφή στις προπονήσεις, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη και θα είναι πολύ πιο ασφαλής, από την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy