Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Ν. Παττίχη στη Λεμεσό

Την αντίθεση της στους σχεδιασμούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσει σε τμηματική υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου στην λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό, εκφράζει η Πρωτοβουλία Κατοίκων και Καταστηματαρχών της περιοχής, προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε επιστολή της, η πρωτοβουλία καταδικάζει την απόφαση να κατασκευαστεί μόνο η κτιστή διαχωριστική νησίδα και να μην γίνει ταυτόχρονη κατασκευή παρόδιων χώρων στάθμευσης, κάτι που θεωρεί πως θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εμπορικότητα του δρόμου και στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους, το Τμήμα Δημοσίων Έργων κατακύρωσε την προσφορά, «άγνωστο με ποια διαδικασία και ποιο τίτλο, άρον άρον εν μέσω της πανδημίας», προσθέτοντας ότι το έργο, που σχεδιάστηκε συνολικά με την όποια λογική ασφάλειας και λειτουργικότητας, ακρωτηριάζεται χωρίς να έχει καν προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη.

Κάνουν δε λόγο για άσκηση πιέσεων πίσω από τις αποφάσεις που λήφθηκαν και συμφέροντα συγκεκριμένης αλυσίδας εστιατορίων.

«Είναι πιθανό ο ανυποψίαστος πολίτης, που έχει παραπλανηθεί για τον ευεργετικό ρόλο των νησίδων, να εκτιμήσει το ζήλο των αρμοδίων για την οδική ασφάλεια. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι αυτός ο ζήλος προέρχεται από τις πιέσεις για έγκριση πολεοδομικής άδειας μεγάλης αλυσίδας εστίασης», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Προφανώς, προστίθεται, η νησίδα σε συνδυασμό με την κατάργηση της παρόδιας στάθμευσης «να εξυπηρετεί την καλή και επικερδή λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης εις βάρος όλων των υπολοίπων».

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου εξέφρασε την «κάθετη διαφωνία» του δημοτικού συμβουλίου στην απόφαση για προώθηση του έργου χωρίς αυτό να συμπεριλάβει τους παρόδιους χώρους στάθμευσης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά και το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού.

Οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες και κάτοικοι της οδού διαμηνύουν πως θα αντιταχθούν «σε αυτήν την αυταρχική και καιροσκοπική συμπεριφορά των αρμοδίων, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οδικά έργα χωρίς να διαβουλεύονται με τον πολίτη, με τις επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο».

«Δεν θα συναινέσουμε στην οικονομική μας καταστροφή αλλά και στον κίνδυνο της αρτιμέλειας και της ζωής μας. Θα αντιδράσουμε δυναμικά με συνεχές κλείσιμο του δρόμου ακόμη και αργά το βράδυ, αφού μας προειδοποίησαν πώς η κατασκευή θα γίνεται εν κρυπτώ», προσθέτουν.

Τέλος υπογραμμίζουν πως θα σταματήσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις «μέχρι να σταματήσει η αυθαιρεσία και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις μας, οι πολλές θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως η ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου».

 

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy