Δρ. Κωστρίκης: Γι΄ αυτούς τους λόγους δεν ανοίγουν τα νηπιαγωγεία

Για τους λόγους που δεν θα ανοίξουν και τα νηπιαγωγεία μαζί με τα σχολεία, αναφέρθηκε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα κρούσματα. 
Ερωτηθείς συγκεκριμένα σε ποια επιστημονική τεκμηρίωση βασίζεται η απόφαση να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, ο κ. Κωστρίκης  είπε ότι «ο λόγος νομίζω είναι πολύ απλός. Όπως ξέρετε και όπως έχει ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία της Υγείας και της Παιδείας τα σχολεία ανοίγουν για τα δημοτικά, για τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου και δεν ανοίγουν με την εκπαίδευση να είναι ακριβώς όπως την ξέραμε πριν, αλλά θα είναι με διαφορετικό τρόπο, θα υπάρχει αποστασιοποίηση μεταξύ των μαθητών, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα υγιεινής κτλπ.».
«Αντιλαμβάνεστε ότι τα παιδιά των νηπιαγωγείων είναι πολύ δύσκολο να τους εξηγήσει κάποιος να κρατούν αποστάσεις ή να μην αγγίζουν το ένα το άλλο ή να μην αγκαλιάζονται ή να μην βάζουν πράγματα στο στόμα τους. Επομένως γι΄αυτό το λόγο έχει αποφασιστεί από την πολιτεία να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία ώστε να τους προστατεύσουμε όσο το δυνατόν γίνεται από τη μετάδοση αυτής της νόσου», είπε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy