Ηλικιωμένοι στην Πάφο εξαντλημένοι από τη ζέστη-Φοβούνται να ανάψουν κλιματιστικά

Mεγάλη επισκεψιμότητα παρουσίασε τη Δευτέρα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού λόγω του καύσωνα.

Ο καύσωνας που ταλαιπωρεί την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, οδήγησε στο ΤΑΕΠ αρκετά περιστατικά, κυρίως ηλικιωμένους, με αφυδάτωση, αδυναμία και ελαφρά αυξημένη θερμοκρασία.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι εξέφρασαν τον φόβο τους  για τη χρήση κλιματιστικών και τον πιθανό κίνδυνο για μετάδοση του κορωνοϊού.

Η διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες  και τους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά με κατάλληλο τρόπο , σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικών, προς αποφυγή του κινδύνου για θερμοπληξία, προσθέτοντας πως οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ενδεικτικά μέχρι τις 18:30 χτες Δευτέρα  επισκέφτηκαν το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών  35 ασθενείς , μερικοί δε εκ των οποίων χρειάστηκε να παραπεμφθούν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία, λόγω υπερπληρότητας των θαλάμων του Νοσοκομείου, πλην του Γυναικολογικού και του Παιδιατρικού.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy