Δρ. Κωστρίκης: Τι θα γίνει με γάμους, βαπτίσεις και ταξίδια

Το μήνυμα ότι η Κύπρος πάει καλά, είμαστε μια ανάσα από τα μηδενικά κρούσματα, λιγόστεψαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, δεν γίνονται καθόλου εισαγωγές και σύντομα θα είναι ανοικτή για δρομολογημένες πτήσεις και τουρισμό έστειλε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης.
Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο δήλωσε ότι αρχές με μέσα Ιουνίου  θα ταξιδέψουμε προς την Ελλάδα, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι παρόμοια και θα είναι από τις πρώτες χώρες, που θα ανοίξουν οι πτήσεις από και προς την Κύπρο.
Για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είπε ότι θα μελετηθεί, αφού τύχουν επεξεργασίας όλα τα δεδομένα και αν και εφόσον εξακριβωθεί ότι το ψευδοκράτος έχει παρόμοια επιδημιολογική εικόνα.
Αναφορικά με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων ο κ. Κωστρίκης δήλωσε ότι η φιλοσοφία παραμένει ότι τα παιδιά πρέπει να μείνουν μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ηλικίας άνω των 65 ετών, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.
Πρέπει, υπέδειξε, να γίνουν τέτοιες διευθετήσεις από τις εργασίες των γονέων, ώστε ένας από τους δύο ή εναλλάξ να παίρνει και να φέρνει τα παιδιά από το σχολείο.
Για γάμους και βαπτίσεις, που έχουν αναβληθεί, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι η τέλεσή τους θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία του ιού. Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη θα μπορούν να γίνουν μετά τις 14 Ιουλίου, αλλά μέχρι τότε, είπε, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy