“Nα μην θεωρούμε ότι με το πρώτο κρούσμα πρέπει να τα κλείσουμε όλα και να πάμε σπίτια μας”

Όλα όσα αφορούν τους γονείς μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε σχολεία σχολίασε το μεσημέρι στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡA o καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος αν και έδειξε κατανόηση στις ανησυχίες των γονιών, επισήμανε πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

«Καταλαβαίνω  την ανησυχία των γονιών. Είναι επόμενο καθώς πρώτη φορά ακούγονται κρούσματα σε σχολείο. Ελπίζω οι δειγματοληψίες που γίνονται σήμερα και  θα συνεχιστούν θα δείξουν ότι σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα περιστατικά και με την παρουσία του ιού ανάμεσα μας; Και να μην θεωρούμε ότι με το πρώτο κρούσμα πρέπει να τα κλείσουμε όλα και να πάμε σπίτια μας», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Για το Λύκειο της Αραδίππου:

«Εγώ περίμενα ότι δεν θα είχαμε κρούσματα γιατί πρόκειται για παιδιά που ήταν κλεισμένα στα σπίτια μας. Μέχρι να μάθουμε από πού κόλλησαν τα δύο παιδιά στην Αραδίππου και ποιος ήταν ο υπεύθυνος για την μετάδοση, ο οποίος φαντάζομαι θα ήταν χωρίς συμπτώματα. Αυτό κάνει τη δουλειά του εντοπισμού ακόμα πιο δύσκολη, καθώς δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα στην περιοχή της Αραδίππου εδώ και δύο εβδομάδες».

Για τα μηδενικά κρούσματα

«Είναι δυνατό να έχουμε μηδενικά κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Από την στιγμή που δεν γίνεται δειγματοληψία σε όλο τον πληθυσμό, αυτό δεν σημαίνει πως ακόμα και με μηδενικά κρούσματα δεν θα υπάρχουν κρούσματα εκεί έξω που δεν ήρθαν στην αντίληψη μας».

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy