Πόσα τεστ κορωνοϊού έγιναν μέχρι σήμερα στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου

Δυο μήνες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας η Κύπρος βρίσκεται μια ανάσα απ’ την έναρξη της δεύτερης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Το αυστηρό Lockdown που επιβλήθηκε, η διεξαγωγή πολλών τεστ και η μέθοδος της ιχνηλάτησης είναι όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η «εμμονή» της επιστημονικής – συμβουλευτικής ομάδας των επιδημιολόγων στην διεξαγωγή πολλών τεστ και η διεξαγωγή πλέον και τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων παρέχει τη δυνατότητα στους ειδικούς να εξάγουν συμπεράσματα για την εικόνα του ιού στο νησί μας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται στα πιο κάτω επίπεδα:

– Τυχαίοι σε σχολεία με αφορμή την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία απ’ την ερχόμενη Πέμπτη

– Έλεγχοι από ιδιωτική πρωτοβουλία
– Έλεγχοι σε άτομα που εργάζονται στο λιανικό εμπόριο

– Τεστ επίσης θα γίνουν και σε άτομα που εργάζονται σε κομμωτήρια και κουρεία ενόψει του ανοίγματος και αυτών των επιχειρήσεων
– Έλεγχοι διεξάγονται επίσης και σε εργοτάξια

– Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων
– Έλεγχοι στο πλαίσιο ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

– Τεστ από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
– Έλεγχοι σε άτομα που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Το SigmaLive λοιπόν ρώτησε και έμαθε από το Υπουργείο Υγείας για τον συνολικό αριθμό των τεστ που έγιναν μέχρι σήμερα στο σύνολο του πληθυσμού. Από τις αρχές Μαρτίου λοιπόν μέχρι και την Κυριακή 17 Μαίου διενεργήθηκαν συνολικά 89.862 τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας ανέρχεται στα 916.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy