Με επίκεντρο τις παραλίες οι έλεγχοι- Οι καταγγελίες το τελευταίο 12ωρο

Έντονη αναμένεται να είναι και την Κυριακή (17/5) η παρουσία της Αστυνομίας Κύπρου στις παραλίες του νησιού για ελέγχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η αστυνόμευση για την επόμενη περίοδο, στην οποία περιλαμβάνεται και το τρέχον Σαββατοκύριακο, θα επικεντρωθεί στα παραλιακά μέτωπα, στους πεζόδρομους αλλά και σε χώρους όπου μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός,  πάντοτε με την συνεργασία και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τροχονόμων και ναυαγοσωστών.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παρουσία συμπολιτών μας, για να υπενθυμίζει και να συμβουλεύει το κοινό για τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται, σύμφωνα με τα διατάγματα, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από τη μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων και αποστάσεων.  Αν και οι καταγγελίες, δεν είναι αυτοσκοπός, εκεί και όπου σημειώνονται σοβαρές παραβάσεις θα γίνονται καταγγελίες με βάση των περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Εξάλλου, σε 110 καταγγελίες πεζών και οδηγών, στο πλαίσιο 3.356 ελέγχων, προέβη παγκύπρια η Αστυνομία, από τις 18:00 χθες μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, για παραβίαση του διατάγματος της Κυβέρνησης σε σχέση με την απαγόρευση των αχρείαστων διακινήσεων.

Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε σε 4 καταγγελίες υποστατικών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, όσον αφορά τους οδηγούς και τους πεζούς, στη Λευκωσία έγιναν 717 έλεγχοι και υπήρξαν 31 καταγγελίες, στη Λεμεσό έγιναν 872 έλεγχοι και 50 καταγγελίες, στη Λάρνακα έγιναν 289 έλεγχοι και 5 καταγγελίες, στην Πάφο έγιναν 762 έλεγχοι και 9 καταγγελίες, στην Αμμόχωστο έγιναν 243 έλεγχοι και 10 καταγγελίες και στη Μόρφου 360 έλεγχοι, χωρίς καταγγελία.

Επιπλέον, έγιναν 90 έλεγχοι από την Τροχαία Αρχηγείου, η οποία προέβη σε 5 καταγγελίες, και 23 έλεγχοι από την ΜΜΑΔ, χωρίς καταγγελία.

Επίσης, από τους ελέγχους υποστατικών, παγκύπρια, από τις 18:00 χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έγιναν 779 έλεγχοι και υπήρξαν 4 καταγγελίες.

Κατά επαρχία, η Αστυνομία προέβη σε 233 ελέγχους υποστατικών στην Λευκωσία και σε 2 καταγγελίες, στην Λεμεσό σε 7 ελέγχους, χωρίς καταγγελία, στην Λάρνακα σε 65 ελέγχους, χωρίς καταγγελία, στην Πάφο σε 239 ελέγχους και 2 καταγγελίες, στην Αμμόχωστο σε 64 ελέγχους, χωρίς καταγγελία και στη Μόρφου σε 171 ελέγχους, χωρίς καταγγελία.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy