Κρούσματα Λυκείου Αραδίππου: Σε αυτοπεριορισμό 35 άτομα μετά την ιχνηλάτηση

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λύκειο Αραδίππου, πραγματοποιήθηκε το πρωί απολύμανση με στόχο αύριο το πρωί να λειτουργήσει κανονικά και να δεχθεί τους μαθητές οι οποίοι ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα τα μαθήματα τους ούτως ώστε να παρακαθίσουν στις τελικές εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Παύλος Δημητριάδης, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Αραδίππου ανέφερε ότι «μόλις ενημερωθήκαμε ότι μετά τον διαγνωστικό έλεγχο που έγινε σε τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού, άμεσα επικοινωνήσαμε με εταιρεία η οποία διενεργεί απολυμάνσεις και σήμερα γίνεται απολύμανση όλου του σχολείου».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «φαίνεται πως τα κρούσματα προϋπήρχαν αφού από την ημέρα που άνοιξε το σχολείο για να δεχθεί τους τελειόφοιτους μαθητές, είχαν τηρηθεί με πάσα αυστηρότητα και πειθαρχία, όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας όπως προνοούν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Προσωπικά επικοινώνησα από την πρώτη στιγμή με την Διευθύντρια του Λυκείου και παρακολούθησα από κοντά τη διαδικασία που τηρούσαν μαθητές και καθηγητές για τα μέτρα υγιεινής, που λήφθηκαν σύμφωνα με τα διατάγματα».

Ανέφερε επίσης ότι «όπως προνοούν τα πρωτόκολλα μετά την απολύμανση το Λύκειο Αραδίππου θα επαναλειτουργήσει κανονικά».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έγιναν απολυμάνσεις στα υπόλοιπα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αραδίππου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας είπε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Όταν γίνουν οι διαγνωστικοί έλεγχοι και σε περίπτωση, ο μη γένοιτο που εντοπιστούν παιδιά με κορωνοϊό τότε θα γίνουν οι απολυμάνσεις όπως προνοούν τα πρωτόκολλα».

Σε άλλη ερώτηση ο Παύλος Δημητριάδης απάντησε πως «στο Λύκειο Αραδίππου φοιτούν παιδιά και από άλλες περιοχές αλλά οι περισσότεροι μαθητές είναι από την Αραδίππου».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η δειγματοληψία για κορωνοϊό έγινε την Πέμπτη 14 Μαϊου σε 133 άτομα, μαθητές, καθηγητές, ένα φρουρό ασφαλείας και άτομα του γραμματειακού προσωπικού.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πρόκειται για 35 άτομα τα οποία τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

Από την πρώτη στιγμή έναρξης των μαθημάτων, η Διεύθυνση του Λυκείου έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα στην είσοδο και την έξοδο του σχολείου καθώς και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ έγινε σήμανση σε όλους τους χώρους και τοποθετήθηκαν posters για τον τρόπο που οι μαθητές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούν μεταξύ τους.

Στο Λύκειο Αραδίππου ξεκίνησαν  μαθήματα 154 μαθητές, δηλαδή 81 άτομα από την πρώτη ομάδα, που πηγαίνει σχολείο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και 73 πρόσωπα από τη δεύτερη ομάδα που μεταβαίνει στο Λύκειο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ωστόσο από τους 81 μαθητές της πρώτης ομάδας μετέβησαν στο σχολείο οι 70, ενώ από την δεύτερη ομάδα των 73 μαθητών, προσήλθαν 55 πρόσωπα.

Την εβδομάδα που πέρασε μόνο ένα άτομο από το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν προσήλθε στο Λύκειο και έκανε το μάθημα του στους μαθητές από το διαδίκτυο, με επιτήρηση από άλλο εκπαιδευτή.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy