Πως αντιδρούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για τα κρούσματα σε σχολεία

Ανησυχία εκφράζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων σε σχολεία στην Κύπρο.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας. «Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για κρούσματα μεταξύ μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού φαίνεται ότι οι ανησυχίες μας το προηγούμενο διάστημα έχουν επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε κάθε διαδικασία και ενέργεια που προνοούν τα σχετικά πρωτόκολλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εξέφρασε την ανησυχία του. «Σίγουρα τα κρούσματα σε σχολεία είναι κάτι που μας σας ανησυχεί. Αυτά τα δεδομένα όμως τα αξιολογούν οι αρμόδιοι και οι εμπειρογνώμονες. Η Πέμπτη είναι πολύ κοντά. Είναι για αυτό το λόγο που εκφράσαμε τη θέση πως τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στα σχολεία δεν επιδέχονται εκπτώσεων. Δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας των παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι από 325 διαγνώσεις από λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

sigmalive.com

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy