Οριστική διακοπή της League 2 αποφάσισαν οι ομάδες

Τη διακοπή του πρωταθλήματος της League 2 αποφάσισαν οι σύλλογοι που μετέχουν στην τέταρτη επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν και η απόφαση αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη διοργανώτρια αρχή (EFL) και την ομοσπονδία (FA), θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο φορείς θα σεβαστούν την επιθυμία των ομάδων, οι οποίες ζητούν να μην υπάρξει υποβιβασμός του τελευταίου στη National League.

Άξιο αναφοράς είναι το σύστημα με το οποίο οι σύλλογοι της League 2 σκοπεύουν να υπολογίσουν την τελική κατάταξη. Επειδή υπάρχει δυσαναλογία στον αριθμό αγώνων που έχουν παίξει οι ομάδες, αλλά και στον αριθμό των εντός-εκτός έδρας αγώνων, η πρόταση είναι να υπολογιστεί ξεχωριστά ο μέσος όρος βαθμών στα εντός και στα εκτός έδρας ματς κάθε ομάδας και με βάση αυτόν να προστεθούν οι βαθμοί από τα αντίστοιχα παιχνίδια που απομένουν.

Οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης θα εξασφαλίσουν την άνοδο στη League 1, ενώ πρόθεση είναι να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι-οφ ανόδου, με τη συμμετοχή των ομάδων που θα βρεθούν από την τέταρτη ως την έβδομη θέση της τελικής κατάταξης.

Η αντίστοιχη συζήτηση των ομάδων της League 1 δεν κατέληξε σε συμφωνία και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (18/5). Έξι σύλλογοι της τρίτης κατηγορίας εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, όμως είναι προφανές ότι δεν βρίσκουν σύμφωνες όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy