“Ικανοποιήθηκαν και αυτοί που θα έπεφταν κατηγορία, ικανοποιήθηκαν και άλλες ομάδες στα θέματα της Ευρώπης”

Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ και πρώην διοικητικό στέλεχος της Ανόρθωσης Ανδρέας Σάντης μίλησε στον Super Sport fm 104 και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την απόφαση που πάρθηκε για διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι τοποθετήσεις του:

“Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη με τα δεδομένα στην Κύπρο με την πανδημία έπρεπε να συνεχιστεί. Όταν οι μεγάλες χώρες προσπαθούν να βρουν τρόπο να επαναρχίσουν θεωρώ ότι στην Κύπρο δεν υπήρχε σοβαρός λόγος σε σχέση με την πανδημία να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να ξέρουμε πως παίρνονται οι αποφάσεις. Η απόφαση της 15ης Μάιου είναι απλά το τελετουργικό. Οι αποφάσεις για τέτοιου είδους ζητήματα παίρνονται από τους προέδρους των σωματείων της α΄ κατηγορίας, άλλους με μεγαλύτερη ισχύ και άλλους με λιγότερη.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε εδώ και 30-40 μέρες απλά σε όλη αυτή την πορεία η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα σενάριο το οποίο κάποιος τρίτος όπως η UEFΑ θα μπορούσε να θεωρήσει ότι δεν υπήρχε περιθώριο να αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτά γίνονται σε συνεργασία με την ηγεσία της ομοσπονδίας και οι λόγοι που πάρθηκαν δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία αλλά με άλλους δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι αγωνιστικός και έχει να κάνει με την βαθμολογική θέση των ομάδων και πιθανές αντιδράσεις των οπαδών.

Άλλος ερμηνεύει ότι είναι πρωταθλητής, άλλοι ότι δεν έγινε το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο γκρουπ είπαν γιατί να ρισκάρουν να πάνε διαβάθμιση. Στην προσπάθεια να γίνει συνδυασμός συμφερόντων έπρεπε να δουν σε ποιους συμφέρει περισσότερο. Έπρεπε να ικανοποιηθούν και κάποιες ομάδες από την β΄ κατηγορία. Ικανοποιήθηκαν και αυτοί που θα έπεφταν κατηγορία, ικανοποιήθηκαν και άλλες στα θέματα της Ευρώπης Ο δεύτερος παράγοντας είναι το οικονομικό. Θεωρούν ότι θα ήταν προς όφελος τους η διακοπή”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy